Det er en tung sag på kalorieskalaen og et lille stykke kan sagten indeholder lige så mange kalorier, som du finder i et mindre hovedmåltid. Så et råd er, at når du spiser dessert eller kage til kaffen, som ofte “bare” er ekstra mad i løbet af dagen, så lav plads til det. Det kan du gøre ved, at skrue ned for maden du spiser resten af dagen fx ved at tage ½ portion aftensmad og springe et mellemmåltid over næste dag.

Bo Bech’s Chokoladekage

Udskriv

Ingredienser

  • 275 gram smør
  • 275 gram mørk chokolade
  • 180 gram pasteuriserede æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • 125 gram sukker
  • 315 gram pasteuriserede æggehvider
  • kakaopulver til drys

Sådan gør du

  • Smelt smørret og chokoladen sammen.
  • Pisk en æggesnaps af blommerne og sukkeret.
  • Snapsen er færdig, når sukkeret er opløst.
  • Pisk æggehviderne
  • – tilsæt først sukkeret, i det øjeblik hviderne skummer, og kun lidt ad gangen.
  • Kom først chokolademassen ned til æggesnapsen og vend.
  • Vend massen derefter forsigtigt sammen med de piskede hvider.
  • Pas meget på ikke at slå al luften ud!
  • Hæld 2/3 i en springform og bag den ved 175 grader i en halv times tid.
  • Når kagen har kølet af, smøres resten af cremen på toppen, og der drysses med kakao.

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It