Denne chokoladekage er oprindelig fra en udsendelse i TV med Bo Bech. Han var ombord på en færge og da lavede han en super lækker chokoladekage, som skulle blive et hit. Denne her chokoladekage er lidt speciel, da man faktisk bruger noget af den rå dej til at komme på som topping – eller hvad man nu skal kalde det.

Du kan se den oprindelige udsendelse med Bo Bech her, hvor han laver samme kage:

YouTube player

Se flere af mine bageopskrifter her

En tung sag

Dette er en tung sag på kalorieskalaen og et lille stykke kan sagtens indeholde lige så mange kalorier, som du finder i et mindre hovedmåltid. Så et råd er, at når du spiser dessert eller kage til kaffen, som ofte “bare” er ekstra mad i løbet af dagen, så lav plads til det. Det kan du gøre ved, at skrue ned for maden du spiser resten af dagen fx ved at tage ½ portion aftensmad og springe et mellemmåltid over næste dag.

Jeg laver aldrig denne kage til hverdag. Den smager bare så godt og både René og jeg får spist alt for meget. Men det er ofte en, som jeg laver til fødselsdag og fedt. Folk plejer at være vilde med den.

Bo Bech’s Chokoladekage

Udskriv

Ingredienser

  • 275 gram smør
  • 275 gram mørk chokolade
  • 180 gram pasteuriserede æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • 125 gram sukker
  • 315 gram pasteuriserede æggehvider
  • kakaopulver til drys

Sådan gør du

  • Smelt smørret og chokoladen sammen.
  • Pisk en æggesnaps af blommerne og sukkeret.
  • Snapsen er færdig, når sukkeret er opløst.
  • Pisk æggehviderne
  • – tilsæt først sukkeret, i det øjeblik hviderne skummer, og kun lidt ad gangen.
  • Kom først chokolademassen ned til æggesnapsen og vend.
  • Vend massen derefter forsigtigt sammen med de piskede hvider.
  • Pas meget på ikke at slå al luften ud!
  • Hæld 2/3 i en springform og bag den ved 175 grader i en halv times tid.
  • Når kagen har kølet af, smøres resten af cremen på toppen, og der drysses med kakao.

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It