Disse pandekager går way back. De er ofte blevet brugt til brunch i forbindelse med fødseldage i familien. De er særlig gode, fordi de smager af meget på grund af den gode kombination af æble og kanel. Æblerne giver desuden fugtighed og gør, at de ikke bliver tørre, selvom de bliver kolde. Jeg har bagt dem masser af gange. Den oprindelige opskrift er fra bogen: “Brunch – weekendlækkerier” fra 2006.  Når jeg tænker tilbage, mener jeg, at den blev købt, da jeg arbejdede i en boghandel. Da købte jeg ofte opskriftbøger. Allerede dengang kunne jeg lide at eksperimentere med madkunsten i køkkenet.

Du kan se min anden opskrift på “Total flade pandekager” her.

Finpudsning

Jeg har erstattet noget af melet med grahamsmel, sødmælk er skiftet ud med skummetmælk, og sukker er reduceret. De få ting gør en forskel på 24 kcal pr pandekage sammenlignet med de oprindelige. Det svarer til, at der er skåret 23% af kalorierne. Det er da værd at tage med. De smager stadig skønt. De her er anderledes end almindelige danske pandekager. Deres diameter er mindre, men så er de tykkere. Der er bagepulver i, som får dem til at hæve op på panden.

Ombytningsliste:

  • Mælken kan fint erstattes med vand eller fx soyamælk. Så opskriften bliver mælkefri (for mælkeallergikere).
  • Æbler kan erstattes med bær som fx 100g blåbær
  • Grahamsmel kan erstattes med hvidhvedemel, fuldkornsspeltmel eller anden type fuldkornsmel
  • Sukkeret kan helt udelades eller erstattes med honning, sirup eller et par godt modne bananer
Udskriv

Pandekager med æble og kanel

Ingredienser

  • 9 dl mel
  • 5 tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 3 æg
  • dl mælk
  • 5 æbler. revet
  • 100 g becel gold
  • 10 ss ahornsirup

Sådan gør du

  • Æblerne rives
  • Det hele piskes sammen i en skål pånær becel og sirup
  • Bages på en pande ca 12 Ø pr stk. ca 1 minut på hver side
  • Sirup og becel smeltes sammen i en gryde
  • Pandekagerne serveres med sirup

Comments are closed.

Pin It