Denne opskrifter giver nogle lækre bløde brød. Det er en god opskrift på en grunddej til pølsehorn eller sandwich. Den er fryseegnet og brødene holder sig fint 3 mdr. på frost.

Se flere bageopskrifter her

Se en video med opskriften her

Skærebræt med pølsehorn
Udskriv

Grunddej til sandwich eller pølsehorn

Ret Hovedret
Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 11 stk

Ingredienser

  • dl vand
  • 1 pk gær frisk
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 125 g gulerødder revet
  • 175 g hvid fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Kom lunken vand i en skål.
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt gulerødder.
  • Tilsæt salt.
  • Tilsæt al fuldkornsmel og halvdelen af af hvedemelet.
  • Ælt dejen godt med en ske, hænderne eller i en røremaskine.
  • Når dejen er æltet et par minutter tilsættes olien.
  • Juster med resten af melet efter behov. Dejen skal være blank og en smule klistret i konsistensen.
  • Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter.
  • Skal dejens bruges til sandwich formes den til boller, som trykkes flade.
  • Skal dejen bruges til pølsehorn, udrulles den i en cirkel, som deles i 12 trekanter.
  • På hver trekant lægges en pølse og dejen ruller om pølsen til et horn.
  • Pensl hornene eller bollerne med æg pisket med en 1 spsk vand.
  • Lad bollerne eller hornene efterhæve i ca. 25 minutter.
  • Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Video

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It