Hjem » Grunddej til pølsehorn eller sandwich

Grunddej til pølsehorn eller sandwich

af Laila
Skærebræt med pølsehorn

Denne opskrifter giver nogle lækre bløde brød. Det er en god opskrift på en grunddej til pølsehorn eller sandwich. Den er fryseegnet og brødene holder sig fint 3 mdr. på frost.

– reklame –

Pølsehorn

Pølsehorn er egentlig bare en indbagt pølse. Nogle laver horn andre laver snobrød. Jeg plejer bare at dække hele pølsen. De findes i et utal af udgaver og med mange forskellige variationer af deje. Jeg har nogle gange bare købt pølsehornsdej fra supermarkedet. Det kan også bruges… til nød. Dog er smagen bedst i den hjemmelavede dej. De købte bliver ikke så puffede og bløde. Det kan også være svært at finde en fuldkornsudgave.

Sandwich

Sandwich er lækkert til madpakken. Det er ofte det vi bruger sandwich til herhjemme. Det er faktisk sjældent at vi får snadwich, når vi bare er hjemme. Men det er utrolig nemt at spise på tur, på jobbet, i bilen osv. Jeg har ofte lavet sandwich til René, hvis han er afsted på jagt. Så laver jeg oftest disse to udgaver:

Flæskesteg

Miracle whip -> salatblade -> flæskesteg med svær i skiver -> herregårds rødkål -> syltede agurker

Kylling og bacon

Miracle whip -> salatblade -> kyllingebryst i skiver -> stegt bacon i skiver -> karrydressing -> rød peberfrugt i skiver -> Siracha chilisovs -> syltede rødløg

Se flere bageopskrifter her

Se en video med opskriften her

Skærebræt med pølsehorn

Grunddej til sandwich eller pølsehorn

Ret: Hovedret
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 11 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl vand
  • 1 pk gær frisk
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 125 g gulerødder revet
  • 175 g hvid fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Kom lunken vand i en skål.
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt gulerødder.
  • Tilsæt salt.
  • Tilsæt al fuldkornsmel og halvdelen af af hvedemelet.
  • Ælt dejen godt med en ske, hænderne eller i en røremaskine.
  • Når dejen er æltet et par minutter tilsættes olien.
  • Juster med resten af melet efter behov. Dejen skal være blank og en smule klistret i konsistensen.
  • Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter.
  • Skal dejens bruges til sandwich formes den til boller, som trykkes flade.
  • Skal dejen bruges til pølsehorn, udrulles den i en cirkel, som deles i 12 trekanter.
  • På hver trekant lægges en pølse og dejen ruller om pølsen til et horn.
  • Pensl hornene eller bollerne med æg pisket med en 1 spsk vand.
  • Lad bollerne eller hornene efterhæve i ca. 25 minutter.
  • Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Video

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy