En god metode til at spise fornuftigt samme tid med at du sparer tid og penge på mad

Meal prep betyder at du forbereder mad til 3-4 dage af gangen i de rette portionsstørrelser. Hermed har du mulighed for at lave nemme og sunde retter til en travl hverdag. Det er nemt. Du skal blot starte med planlægning.

  1. Vælg en dag du vil forberede måltiderne.

Dette kunne typisk være søndag, da mange ofte har fri og tid til dette. Resten af familien har ofte også fri og kan hjælpe til.

2. Vælg de opskrifter du vil bruge
Du kan med fordel vælge opskrifter, som indeholder ingredienser du allerede har hjemme. På denne måde sparer du penge og undgår madspild. Er du begynder, så start med enkle retter.

Vælg gerne opskrifter med:

  • Fuldkorn og mange kostfibre
    Dette kunne være quinoa, brune ris og fuldkornspasta. Disse er nemme at tilberede og kan holde flere dage i køleskabet.
  • Proteinrige fødevarer
    Nemme proteinrige fødevarer kunne være hårdkogte æg, kyllingebryst, hakket kød fra kylling, kalkun, svin og okse.
  • Proteinrige vegetabilske fødevarer
    Dette kunne være brune bønner, kikærter eller linser
  • Grøntsager som tilbehør
    Brug tid på at forberede grøntsager. Dette kunne være squash, broccoli og blomkål som er lette at tilberede. De smager godt til mange retter.
  • Lav en indkøbsliste
    Du kan med fordel lave en indkøbsliste over alle de fødevarer du skal købe. Du får et overblik ved at opdele listen i 4 kolonner; frost-, kolonial-, kølevarer og frugt/grøntsager.

Tip: Kom ingredienserne på køl i bøtter med låg
Du forsegler samtlige kølevarer i bøtter med låg for at forlænge holdbarheden. Ingredienserne kan ofte holde sig længere, hvis du lægger et stykke køkkenrulle i bunden af bøtten, da det suger den overskydende væske.

Write A Comment

Pin It