Gå til opskrift

Der er noget jeg aldrig lærer

Opskriften er ret enkelt. Har du før lavet andre lignende salater fx med kylling, skinketern m.fl, så vil du sikkert huske at selve grunddressing er ofte den samme. Derefter bliver den tilsat diverse krydderier, grøntsager og urter for at gøre den unik og smagfyldt. I denne salat har jeg tilsat en del grøntsager for at få en god smag og kalorieindholdet ned. Det er egentlig en god måde at tænke i grøntsager, når man generelt vil gøre en ret mindre kalorieholdig. Er du ikke typen som laver mad for bunden, lyder det sikkert nemmere sagt end gjort. Men tro mig, når du har prøvet det et par gange, så bliver det nemmere. Ligesom med alt muligt andet. Eller næsten alt. Jeg kan vist godt komme i tanke om nogle ting, som jeg stadig har svært ved. Fx at finde vej. Det tror jeg aldrig, at jeg rigtig bliver rigtig god til. Det værste jeg ved er, når folk spørger mig om vej. Jeg har oplevet et par gange at have sendt dem i en total forkert retning…ups. Og så senere at have mødt de stakler – totalt forvirrede over, hvor de var endt henne. Tro mig, når det er sket, så kan jeg ligesom strudsen Rasmus, stikke hovedet i en busk 🙂 Pinligt!

 Alternativer

Ok nu til sagen som man siger. Hvis du ikke har alle ingredienser hjemme, så kan du måske alligevel finde alternativer i listen nedenunder:

 • Fraiché 5% kan byttes med græsk yoghurt 0,1%+ eller Creme Fraiche 18%+ (husk på – Jo højere fedtprocent – jo flere kalorier)
 • Grøntsagerne kan fint varieres med andre favoritter som fx gulerødder, andre kåltyper som savoy eller hvidkål etc.
Tunsalat

Tunsalat – nem og let

Udskriv
Dejligt let og nem tunsalat, som hurtigt kan blandes inden frokost.
Antal 2 personer

Ingredienser

 • 1 spsk. fraiche 5%
 • 2 spsk. mayonnaise
 • 1 ds. tun i vand
 • 25 g majs. kerner. konserves
 • 25 g grønne ærter. dybfrost
 • 25 g rød peberfrugt i tern
 • Salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål
 • Smag til med salt og peber
 • Hæld vandet fra tunen og vend den i dressingen
 • Bland ærter, majs og peberfrugt i tunsalaten
 • Spises på en skive brød

Comments are closed.

Pin It