Jeg har ladet opskriften være som den er originalt. Men man kan godt skrue lidt ned for margarinen og erstatte noget af den med flydende margarine. Den kan også sagtens fryses. Jeg har ofte lavet den uden at bage den og blot frosset den ned i rå form. Her undlader man den sidste hævning og ligeså sukkerdrysset. Så tør man den bare op den dag den skal bruge. Den begynder at hæve når den bliver stuetemperatur. Når den er puffet nok op, drysses med lidt perlesukker, og så er den klar til bagning.

Udskriv

Søren Ryge kringle

Den bedste kringle der findes.
Antal 12 personer

Ingredienser

  • 2 dl lunkent vand
  • 300 g margarine
  • 1 pakke gær
  • 3 spsk. sukker
  • 3 æg
  • 450 g hvedemel
  • 225 g margarine
  • 225 g sukker
  • Kardemomme eller kanel
  • Rosiner
  • Sukker
  • Nødder

Sådan gør du

  • Vand, margarine, gær, sukker, æg kommes i en skåll og sættes til ‘hævning’ i 20 min.
  • Hvedemelet æltes i med hænderne
  • Dejen sættes til hævning igen i ½ time
  • Dejen rulles ud og deles i 4 stænger
  • Remonce røres af margarine, sukker, kanel eller kardemomme og evt. rosiner, hvis du kan lide det.
  • Pensles med æg og drysses med sukker og nødder
  • Hæves i 15 min.
  • Bages i 14 min. ved 220 grader.

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It