Hjem » Året der gik – 2021
Kollage af året der gik - 2021

Året der gik – 2021

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Jeg kan godt lide at gøre status her i slutningen af december. Jeg tror, at det er godt at tænke lidt over, hvad der er sket på et år. Hvad har man opnået, og hvor gik det galt. Det kan give ideer til, hvad man vil arbejde med i det nye år, og man kan klappe sig selv lidt på skulderen over, det der faktisk blev til noget.

Det kan være svært at huske, hvad det helt præcist, var der skete. Men jeg kigger lidt tilbage på billederne i Google Fotos. De står i kronologisk rækkefølge. Lad os starte fra begyndelsen.

Januar 2021

Billeder fra januar 2021
 1. Der kom nye kostråd fra Fødevarestyrelsen. Det gjorde, at jeg begyndte at eksperimentere med planterige madretter i januar. Jeg lavede en bønnebøf, som var utrolig god. Selv min mand, som ellers ikke er plantefan, kunne lide den. I dag spiser vi stadig vegetarretter ind i mellem. Dog bliver det nok kun til 1-2 gange i måneden.
 2. Jeg spottede denne hummus i Lidl. Det er det eneste supermarked, hvor jeg har fundet en Nøglehulsmærket hummus. Den smager godt. Den har en let og lind konsistens. Jeg køber stadig denne hummus af og til. når jeg ikke orker at lave min egen.
 3. Jeg forsøgte mig med “sundere” snacks. Det holdt så den dag. Næste dag var det tilbage til “normalen”. Jeg kæmper stadig med den der søde trang, som opstår hver eftermiddag. Og jeg siger dig… det bliver ikke altid til frugt og grønt. Min søde tand vil have slik, kage – ja alt det der med meget sukker i 🙂
 4. Ind i mellem fik jeg lidt flere grøntsager i løbet af dagen, end jeg plejede, ved at lave en greenie om morgenen. Det er endnu ikke en vane, og det sker højest 1 gang i måneden. Men det er en god måde at få masser af grøntsager på. Jeg fandt ud af, at hvis jeg kom lidt proteinpulver i, smagte den utrolig godt. Jeg bruger dem fra Bodylap.

Februar 2021

Billeder fra året der gik - 2021
Billeder fra februar 2021
 1. Corona var over alt. Mundbind og håndsprit. Her var jeg en tur ved tandlægen, hvilket sker sjældent. Jeg havde fået nogle mærker i en fortand, som ikke ville gå væk med tandbørsten. Det blev værre og værre og til sidst generede det mig så meget, at jeg prøvede at undgå at smile for meget eller le. Det hjalp at komme til tandlæge, og det tog 15 minutter, så var pletterne væk.
 2. Vores sofaer var ved at være så slidte, at jeg forsøgte at dække slidmærkerne med tæpper. Jeg satte dem til salg på DBA, og de endte med at blive solgt til et ældre ægtepar, som ville have dem stående i deres feriehus.
 3. Det blev til lidt cykling i stuen et par gange i ugen. Cyklen står der stadig, men jeg har endnu ikke fået en vane med at bruge den. Det ville jeg ellers gerne, da det er så godt til gigten. Men ambivalensen kommer af, at det er kedeligt at cykle på den.
 4. Dette blev vores nye (brugte) sofa – også købt på DBA. Ejeren var ked af at skulle af med den, men det var hans kæreste ikke. Hun syntes, at den var afskyelig. Jeg var ret i tvivl, om stilen lige var mig. Min mand kunne lide den, og den var praktisk. Man kan trække den ud, så det bliver en sovesofa, og så var den billig. Vi har hund, så jeg er ikke meget for at købe dyre møbler, når Pixel bruger møblerne ligeså meget som os andre. I dag er vi mega glade for den.

Marts 2021

Billeder fra året der gik - 2021
Billeder fra marts 2021
 1. Det begyndte at blive forår, og det inspirerede mig til at forsøge med krydderurter indendørs. Det gik godt i et par uger. Derefter fik planterne lus. Andre visnede. Jeg lærte siden af Camilla Plums programmer, at de krydderurter man køber, består ofte af mange små planter. Det gør, at de konkurrerer om næringsstofferne i jorden, og de dør ofte pga. at de står så tæt. I dag har vi krydderurter i et par krukker på udenfor.
 2. Jeg fik endelig min helt egen Instant Pot. Jeg elsker den maskine så meget og bruger den hver uge. Jeg har stadig meget at lære. Men indtil videre har jeg fundet ud af, at den er hammer god til at koge æg, koge brune ris til perfektion, pasta og kartofler. Jeg har lavet pulled pork i den på 1 time, som bliver lige så mør, som dem der langtidssteger i mange timer. Jeg vil utrolig gerne arbejde videre med at blive bedre til at bruge den i 2022.
 3. Min kære farmor døde. Jeg havde ikke haft kontakt med hende i mange år. Efter mine forældre blev skilt, da jeg var 18 år, mistede jeg kontakten med hende. Jeg ved, at hun endte som så mange – dement og på plejehjem. Jeg husker hende bedst som en utrolig dygtig syerske, og så kunne hun sætte gang i en fest.
 4. Vores køleskab gik i stykker, og vi købte et stort amerikanerkøleskab. Der er fryser i den ene side og køleskab i den anden. Det har været en god investering. Der er et godt overblik og lys i begge skabe. Den kan lave isterninger, og det gør, at vi får kolde drikke hver eneste dag. Der er dog et men. Det er ret stort, så lige nu står skabet i vores stue. Vi har planer om at lave den ene stue om til køkkenalrum i 2022. Så bliver der plads til det.

April 2021

Billeder fra året der gik - 2021
Billeder fra april 2021
 1. Før-billede af kælderen. Jeg forsøgte mig med at lave Youtube-videoer om mit liv. Det er sjovt, og så får man lidt mere fra hånden. Her havde jeg gang i oprydning i vores vaskerum.
 2. Efter-billede fra kælderen. Her ses, hvordan det kom til at se ud. Videoen kan du se her. I dag ligner det igen et bombet lokum. Det skyldes at et familiemedlem har opmagasineret nogle ting. Det ville være rart at få det ryddet op igen i 2022.
 3. Engang havde vi et stort drivhus, og jeg elskede det. Det blæste desværre i stykker under stormen “Bodil”. Siden har vi ikke haft et. De er ret dyre, og jeg er bange for at et nyt igen, vil blæse i stykker. Men så så jeg dette fra Jem og fix. Det var billigt, og det kunne stå i læ ved plankeværket. Det endte med at give os tomater og chilipeber hele sommeren. Du kan se en video, hvor vi samler det her.
 4. Vi begyndte at kigge på køkkener i april. Her var vi på besøg i Ikea i Århus. Vi har stadig ikke købt et køkken endnu, men jeg håber, at det vil lykkedes i 2022. Jeg tænker, at det bliver et Ikea køkken.

Maj 2021

Billeder fra året der gik - 2021
Billeder fra maj 2021
 1. “Kransekagen” af mønter fik vi i kobberbryllupsgave. Det er dog et par år siden, at vi havde kobberbryllupsdag, og festen blev vi ved at udsætte igen og igen pga. corona. Vi har faktisk aldrig fejret denne dag. Det er lidt underligt at tænke på, at vi aldrig holdt en fest. Men det var svært at få det til at lade sig gøre pga. corona, og med tiden blev dagen glemt.
 2. Jeg eksperimenterede stadig med planteudgaver af det ene og det andet. Her havde jeg fundet en mayonnaise med kikærter. Jeg spiste af den i et par måneder. I dag er jeg gået tilbage til den originale mayonnaise pga. smagen.
 3. Jeg investerede i et Canon Eos M50. Jeg havde set nogle videoer fra Youtube, hvor folk roste dette kamera til skyerne. Det er relativt billigt ift. den kvalitet, det kan levere. I dag bruger jeg det stadig til at tage billeder og optage video med. Jeg bruger også min mobiltelefon som er en Samsung S20, hvilket også kan tage gode billeder.

Juni og juli 2021

Billeder fra juni 2021
 1. Jeg eksperimenterede med vegansk bacon. Det laves af rispapir, som klippes i strimler. Derefter marinerede det i noget, som smagsmæssigt minder om bacon. Det smagte faktisk godt. Jeg har ikke lavet det siden.
 2. Jeg var sammen med et hold arbejdskollegaer ude for at se lokationen for friluftspillet “På sporet af Sørvad“. Det var spændende at se, hvor kollisserne skulle være, og vi blev vidst rundt på stedet. Der var bænke og stole, så vi kunne spise frokost i det fri. Det var en rigtig hyggelig dag.
 3. Vores minidrivhus med planter og en lygte med solceller og lysdioder. Det så hyggeligt ud.
 4. Vores have har altid været så forblæst. Vores hus ligger på en hjørnegrund, og vinden sniger sig omkring og vælter alt på sin vej i stormvejr. Derfor besluttede vi os for at lave et plankeværk. Det var en billig løsning ift. at købe sektioner fra byggemarkedet. Det tog 2-3 dage at lave.
 5. Her ses et udsnit af det færdige resultat. Plankeværket stod fint, og gør det stadig i dag. Vi fik købt nye havemøbler, og de er ikke blæst omkuld i stormen. Jeg glæder mig til sommer, hvor jeg igen kan smække stængerne op på hynden og nyde solen.

August 2021

Billeder fra august 2021
 1. Vi var ude og spise smørrebrød, og da fik jeg dette utrolig velsmagende stykke. Jeg har ofte selv lavet højbelagt smørrebrød til fester eller andre begivenheder. Jeg har dog aldrig smagt eller lavet denne variant. Det er egentlig bare en kartoffelmad med mayonnaise, bacon, tomat, radise og purløg. Nogle gange at det enkle bare det bedste. Denne her vil komme på min favoritliste sammen med flæskestegen.
 2. Min mand René og jeg tog på 2 ture i sommers. Begge gange prøvede vi at gå spor. Det er små vandrestier, man kan finde online på spor.dk, og det var en utrolig god oplevelse. Jeg blev overrasket over, hvor mange utrolig smukke skjulte steder der er i Danmark. Det er helt sikkert noget, vi vil gøre igen i 2022.
 3. Min kære onkel flyttede langt om længe i ny lejlighed. Han havde for mange møbler og ville ikke have dette skab mere. Det er et bestikskab og jeg syntes at det er utrolig smukt. Jeg fik det af ham, og det står i vores lille stue. I dag har jeg service i det såsom glas, tallerkener og små skåle.
 4. Vores kære pixel havde fået en flænge i huden efter en løbetur i hundeskoven. Hun fik krave på i 2-3 uger. En dag var jeg ved at skifte sengetøj. Det var alt for fristende med frit spil på en så blød og lækker skumgummi-madres. Da jeg kom op havde hun lavet huller over det hele.

September 2021

Billeder fra september 2021
 1. Jeg har kun taget få billeder fra denne måned. Jeg havde det ikke særligt godt psykisk. Der var et stort arbejdspres fra mit daværende arbejde, og jeg havde fået diagnosen leddegigt. Dette var en af de sidste gange jeg skulle undervise, hvilket jeg ikke var klar over på daværende tidspunkt. Du kan læse mere om min nedtur her.
 2. Jeg fandt ud af, at jeg kunne gå med stave. Jeg har altid haltet efter, når det kommer til motion. Jeg har haft dårlige led i mange år, og det begrænser mig en del. Men så fik jeg et godt råd om at bruge stave. Det giver en tryghed, og det gør også, at leddene bliver mindre belastede. Jeg kan gå dobbelt så langt som før, når jeg bruger stavene.

Oktober 2021

Billeder fra oktober 2021
 1. Jeg kom på pillen Methotrexat. Det skulle hjælpe mod den leddegigt, som jeg har. Jeg syntes faktisk også, at der er sket fremskridt. Jeg er dog lidt bange for bivirkningerne. Det er medicin, som dæmper immunforsvaret, hvilket ikke er så fedt i denne corona-tid. Men jeg passer på, og ser kun den nærmeste familien. Vi handler ind online, bruger flittigt mundbind og sprit.
 2. Jeg sagde i oktober mit arbejde op. Det var tid til at komme videre og et skridt på vejen til at få det bedre. Jeg vil prøve at arbejde på at få et liv som selvstændig. Derfor indrettede vi det ene kælderrum som kontor. Jeg har siden flyttet kontoret op i stueetagen igen. Det blev så koldt og ensomt i kælderen. Jeg havde også en forestilling om, at jeg havde brug for total ro for at kunne arbejde. Men det viste sig ikke at være nødvendigt. Det blev nærmest alt for stille 🙂

November 2021

Billeder fra november 2021
 1. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidste har været i så god tid med julepynt. Allerede sidst i november stod træet klar og blev stående indtil 26. december. Jeg købte en lyskæde, som kunne kobles på en app. Det var smart. Så træet tændte og slukkedes automatisk hele måneden.
 2. Jeg investerede i dette fede keyboard. Mit gamle Logitech kunne ikke mere. I dag nyder jeg den sprøde lyd fra tasterne fra dette Razor tastatur.
 3. Endelig overskud og alt stress var væk, som dug for solen. Jeg kunne igen finde tid til at skrive, som jeg altid har elsket. Jeg lavede blogindlæg på denne side og på min professionelle blog: Tabdigonline.dk
 4. Der kom atter gang i hjemmebagværket, som har stået ret stille de sidste par år. Det er noget jeg ellers altid har elsket, men som jeg ikke havde overskud til mere. Det er der heldigvis blevet igen! 🙂

December 2021

Billeder fra december 2021
 1. Et udsnit fra min hjemmeside: Tabdigonline.dk ses her. Jeg arbejder på siden hver eneste dag. Min drøm er at opbygge en sundhedsportal, som kan hjælpe andre mennesker, som jeg, der har kæmpet med overvægt hele livet, til at komme i gang med den livslange vægttabsrejse.
 2. Min svigermor har lavet denne dekoration. Lyset blev tændt den 1. december og brændte dag ud og dag ind indtil den 25. december. Jeg er overrasket over batterilevetiden, må jeg nok sige.
 3. Her er mit elskede Canon M50, som jeg bruger flittigt til at tage billeder og optage videoer i køkkenet.
 4. Jeg arbejder hver dag hjemme. Jeg har også et fritidsjob til at supplere med 3 dage i ugen. Men det er min drøm med tiden at blive selvstændig. Jeg håber, at dette kan lykkedes indenfor et par år. Jeg er i fuld gang med at leve min drøm ud eller hvad man nu kalder det. Så er det vel egentlig ikke en drøm mere er det? 🙂 Jeg har ikke travlt. Jeg er så træt af det ord “travlt”. Det har jeg nærmest slidt op år efter år, og sagt det i hver anden sætning, jeg har lavet. Det skal være slut. Ingen jag og stress. Det er nok mit største ønske og mål for 2022.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy