Hjem » Æblegrød med flødeskum

Æblegrød med flødeskum

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Æblegrød med flødeskum

Ser æblerne i frugtskålen lidt rynkede ud? Er der ikke blevet spist så mange som du troede i løbet af ugen? Så er det måske tid til at få dem lavet til æblegrød.

Typiske frugter, som bliver gamle hjemme hos mig er æbler og bananer. De ligger bare der i skålen og bliver overset. De fleste vil nok lige som jeg helst have æbler, som er spændstige og farverige. De nu lidt rynkede og mætte æbler, får ikke ligefrem tænderne til at løbe i vand længere vel?. Derfor er det rart at have nogle ideer til hvad man kan gøre ved dem, så de ikke blot ryger i skraldespanden.

Se flere opskrifter med æbler her


Opbevaring af æbler

Frugtskålen er nu ikke det mest ideelle sted at opbevarer æbler. De holder sig længst tid ved 1-4 grader C (1). Derfor vil du opleve at kommer de i køleskabet, holder de længere tid end hvis de bare står på bordet ved stuetemperatur. Holdbarheden varigere fra 1 – 8 måneder (Ibid.)

Kitchen One reklame
– reklame –
Æbledeler

Forberedelser

Æbler er en kernefrugt. Det vil sige at de har et kernehus i midten, som skal fjernes, inden de deles og skæres i tern. Man kan fint bruge en æbledeler eller urtekniv til dette. Jeg skifter lidt mellem at bruge disse to redskaber.

FAQ

Hvor mange kalorier er der i en portion æblegrød?

I en portion æblegrød er der 230 kalorier. Dette svarer til ca. 200 g æblegrød med en klat flødeskum til. Hvis du spiser grøden uden fløde indeholder en portion ca. 185 kalorier.

Hvad koster det at lave æblegrød?

Det koster ca. 25 Kr. at lave æblegrød efter denne opskrift. Det vil sige at du får en skål æblegrød, som rækker til 4 personer. Beregningen er lavet ud fra priserne hos Rema1000, som de er i dag. Prisen vil variere alt efter, om råvarerne er på tilbud. Prisen er beregnet ud fra de præcise mængder, som fremgår af opskriften.

Æblegrød med flødeskum

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: æbler, dessert, efterår, sommer, vinter
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 230kcal
Cost: 25 Kr.
En dejlig dessert med æbler, som er let at lave
Udskriv

Ingredienser

  • 800 g æbler
  • 1-2 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dl vand
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Start med at dele æblerne i halve og derefter både. Brug gerne en æbledeler. Bruger du en urtekniv, skal du fjerne kernehuset.
  • Skær æblerne i grove tern ca. 1-2 cm.
  • Kom æblerne i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Start med halvdelen af sukkeret. Det er meget forskelligt, hvor meget sukker der skal til afhængigt af sort.
  • Kog æblerne i ca. 20 minutter. Nogle skal kun have 10 minutter eller mindre. Det afhænger af sorten. Men de skal være så kogte, at de splatter lidt ud.
  • Pisk fløden eller brug fløde fra dåse og undlad piskning.
  • Hæld æblegrøden i en skål og pynt med flødeskum

Noter

  • Grøden holder sig fint i 5 – 7 dage på køl.

Nutrition

Serving: 213g | Calories: 230kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 0.84g | Fat: 5.4g | Saturated Fat: 3.3g | Polyunsaturated Fat: 0.46g | Monounsaturated Fat: 0.02g | Cholesterol: 9.6mg | Sodium: 0.005mg | Potassium: 249mg | Fiber: 4.4g | Sugar: 45g | Vitamin A: 45IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 19mg | Iron: 0.27mg

Kilder

  1. Bog: Postharvest: An Introduction to the Physiology and Handling of Fruit and Vegetables
    af John Golding & Ron Wills

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy