Æblegrød med flødeskum
Ser æblerne i frugtskålen lidt rynkede ud? Er der ikke blevet spist så mange som du troede i løbet af ugen? Så er det måske tid til at få dem lavet til æblegrød.
Typiske frugter, som bliver gamle hjemme hos mig er æbler og bananer. De ligger bare der i skålen og bliver overset. De fleste vil nok lige som jeg helst have æbler, som er spændstige og farverige. De nu lidt rynkede og mætte æbler, får ikke ligefrem tænderne til at løbe i vand længere vel?. Derfor er det rart at have nogle ideer til hvad man kan gøre ved dem, så de ikke blot ryger i skraldespanden.
Se flere opskrifter med æbler her
Opbevaring af æbler
Frugtskålen er nu ikke det mest ideelle sted at opbevarer æbler. De holder sig længst tid ved 1-4 grader C (1). Derfor vil du opleve at kommer de i køleskabet, holder de længere tid end hvis de bare står på bordet ved stuetemperatur. Holdbarheden varigere fra 1 – 8 måneder (Ibid.)
FAQ
Hvor mange kalorier er der i en portion æblegrød?
I en portion æblegrød er der 230 kalorier. Dette svarer til ca. 200 g æblegrød med en klat flødeskum til. Hvis du spiser grøden uden fløde indeholder en portion ca. 185 kalorier.
Hvad koster det at lave æblegrød?
Det koster ca. 25 Kr. at lave æblegrød efter denne opskrift. Det vil sige at du får en skål æblegrød, som rækker til 4 personer. Beregningen er lavet ud fra priserne hos Rema1000, som de er i dag. Prisen vil variere alt efter, om råvarerne er på tilbud. Prisen er beregnet ud fra de præcise mængder, som fremgår af opskriften.
Æblegrød med flødeskum
Equipment
- Gryde
- Æbledeler eller urtekniv
Ingredienser
- 800 g æbler
- 1-2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ dl vand
- 1 dl piskefløde
Sådan gør du
- Start med at dele æblerne i halve og derefter både. Brug gerne en æbledeler. Bruger du en urtekniv, skal du fjerne kernehuset.
- Skær æblerne i grove tern ca. 1-2 cm.
- Kom æblerne i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Start med halvdelen af sukkeret. Det er meget forskelligt, hvor meget sukker der skal til afhængigt af sort.
- Kog æblerne i ca. 20 minutter. Nogle skal kun have 10 minutter eller mindre. Det afhænger af sorten. Men de skal være så kogte, at de splatter lidt ud.
- Pisk fløden eller brug fløde fra dåse og undlad piskning.
- Hæld æblegrøden i en skål og pynt med flødeskum
Noter
- Grøden holder sig fint i 5 – 7 dage på køl.