Hjem » Æblepandekager fra det vilde vesten

Æblepandekager fra det vilde vesten

af Laila

Æblepandekager fra det vilde vesten

Disse æblepandekager går way back. De er ofte blevet brugt til brunch i forbindelse med fødselsdage i familien. De er særlig gode, fordi de smager af meget på grund af den gode kombination af æble og kanel. Æblerne giver desuden fugtighed og gør, at de ikke bliver tørre, selvom de bliver kolde. Jeg har bagt dem masser af gange. Den oprindelige opskrift er fra bogen: “Brunch – weekendlækkerier” fra 2006.  Når jeg tænker tilbage, mener jeg, at den blev købt, da jeg arbejdede i en boghandel. Da købte jeg ofte opskriftbøger. Allerede dengang kunne jeg lide at eksperimentere med madkunsten i køkkenet.

Kitchen One reklame
– reklame –

Se flere pandekageopskrifter her

Finpudsning af den originale opskrift

Jeg har erstattet noget af melet med grahamsmel i den originale opskrift. Sødmælk er skiftet ud med skummetmælk og sukkeret er halveret. Disse pandekager er anderledes end almindelige danske flade pandekager, som vi spiser med is, marmelade, sukker eller flormelis. Deres diameter er mindre, men så er de tykkere. Der er bagepulver i, som får dem til at hæve op på panden.

Hvad koster det at lave æblepandekager?

En opskrift som denne, der giver 18 pandekager koster ca. 27 Kr., hvis du handler ind i Rema1000. Dette er beregnet efter den præcise mængde råvarer, som står i opskriften. Der er ikke medregnet udgifter til el og vand.

Hvor mange kalorier er der i en æblepandekage?

En æblepandekage indeholder ca. 102 kalorier. Dette er beregnet ud fra mængderne i opskriften og med et svind på 5-6 % fra stegning. Bemærk at denne beregning er inkl. fedt på panden til stegning og at man kommer lidt ahornsirup på.

æblepandekager

Æblepandekager

Ret: Bagværk, Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: æbler, amerikanske retter, brunch, kanel, pandekager
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 18 stk
Kalorier: 102kcal
Cost: 27 Kr.
Pandekager som kan spises både varme og kolde. Gode til brunch eller madpakken.
Udskriv

Ingredienser

Pandekager

  • 2 dl hvedemel 120 g
  • dl grahamsmel 90 g
  • ½ dl sukker 45 g
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 æg
  • dl skummetmælk eller minimælk
  • 2 æbler Elstar eller Pink lady
  • 3 spsk. flydende margarine til stegning

Tilbehør

  • 1 dl ahornsirup

Sådan gør du

  • Skyl æblerne og fjern kernehuset i hvert.
    2 æbler
  • Æblerne rives med skræl på et rivejern eller i en foodprocessor.
  • Alle ingredienser piskes sammen i en skål.
    2 dl hvedemel, 1½ dl grahamsmel, 2 tsk. bagepulver, 1 tsk. kanel, 1 æg, 2½ dl skummetmælk, 2 æbler, ½ dl sukker
  • Pandekagerne bages på en stegepande med fedtstof. Dejen skal ca. fylde 12 cm pr stk. De skal have ca. 1 minut på hver side.
    3 spsk. flydende margarine
  • Pandekagerne serveres med sirup.
    1 dl ahornsirup

Noter

  • Pandekagerne kan fryses og holder sig op til 6 måneder på frost.
  • Mælk kan erstattes med vand eller fx plantedrik som fx soyamælk, så opskriften bliver mælkefri (for mælkeallergikere).
  • Æbler kan erstattes med bær som fx 100 g blåbær.
  • Grahamsmel kan erstattes med hvidhvede fuldkornsmel, fuldkornsspeltmel eller anden type fuldkornsmel.
  • Sukkeret kan helt udelades eller erstattes med honning, sirup eller et par godt modne bananer.

Nutrition

Serving: 50g | Calories: 102kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 2g | Fat: 2.5g | Saturated Fat: 0.9g | Polyunsaturated Fat: 0.54g | Monounsaturated Fat: 0.81g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 0.08mg | Potassium: 84mg | Fiber: 1.15g | Sugar: 8.9g | Vitamin A: 22IU | Vitamin C: 1.03mg | Calcium: 81mg | Iron: 0.33mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy