Amerikansk bananbrød fra “over there”
Her får I min bedste opskrift på amerikansk bananbrød (banana bread). Den oprindelige opskrift stammer fra USA og kommer fra min ynglings Youtuber Kimberly Wadsworth, som jeg har fulgt i lang tid efterhånden.
I denne opskrift på amerikansk bananbrød bruges 4 bananer. Det er ikke så dårligt, da man af og til har ekstra bananer på køkkenbordet eller i fryseren. Hvor mange af jer kender ikke det her med, at man ikke lige kunne følge med til at få dem spist? Det sker ugentlig herhjemme. Så derfor er det også rart at kende en god opskrift, hvor der skal bruges en del bananer.
Se flere af mine lækre bageopskrifter her



De 4 bananer gør også at brødet faktisk smager af banan. Det gør at brødet får en svampet i konsistensen, hvilket jeg elsker. Jeg har faktisk en anden opskrift på bananbrød på bloggen. Det er dog en helt anden udgave. Den er uden sukker og med flere fibre. Den smager godt, men der er stor forskel på denne opskrift og den anden. Det var en opskrift, som jeg i sin tid udviklede til diabetesskole.
Andre relevante opskrifter…
- Amerikansk græskarbrød
- Bananpandekager
- Bananbrød med hvidhvede og chokolade uhmmm…
- Sødmælksfranskbrød
- Grovbrød med 3 slags kerner
Denne opskrift er bedre. Den anden er hacket, så den er mere “diabetes-venlig”? Jeg vil helst ikke bruge ordet sundere. Det afhænger jo af mængderne, man spiser. Selvom jeg vil sige at man kan være vældig sund ved at spise sådan et stykke, som denne type. For det smager som en bid af himlen 🙂

Amerikansk bananbrød (banana bread)
Ingredienser
- 220 g Becel gold eller smør
- 150 g brun farin
- 2 æg
- 150 g græsk yoghurt 2 % eller skyr
- 4 bananer godt modne
- 1 tsk vaniljesukker eller vaniljeessens
- 270 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 spsk kanel
- ½ tsk muskatnød stødt
- 75 g valnødder eller slags nødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader C
- Rør farin og smør hvidt i en skål220 g Becel gold, 150 g brun farin
- Tilføj æggene et ad gangen og rør godt for hvert2 æg
- Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål.270 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 spsk kanel, ½ tsk muskatnød, 1 tsk vaniljesukker
- Tilføj melblandingen til dejen sammen med yoghurten,150 g græsk yoghurt 2 %
- Bananerne moses med en gaffel og tilføjes til dejen4 bananer
- Hak nødderne groft og tilføj dem som det sidste til dejen75 g valnødder
- Kom dejen i en smurt brødform
- Bag brødet i ovnen i ca. 30 min. Efter 30 minutter dækkes med staniol (folie) og brødet bages i ca. 20 minutter ekstra
- Stik en strikkepind eller kniv i brødet for at checke, om det er færdigt. Der skal ikke hænge dej ved.
- Tag brødet ud af formen, og lad det afkøle lidt inden det spises
- Kan spises med eller uden smør