Her får I min bedste opskrift på amerikansk bananbrød (banana bread). Den oprindelige opskrift stammer fra USA og kommer fra min ynglings Youtuber Kimberly Wadsworth, som jeg har fulgt i lang tid efterhånden.

I denne opskrift på amerikansk bananbrød bruges 4 bananer. Det er ikke så dårligt, da man af og til har ekstra bananer på køkkenbordet eller i fryseren. Hvor mange af jer kender ikke det her med, at man ikke lige kunne følge med til at få dem spist? Det sker ugentlig herhjemme. Så derfor er det også rart at kende en god opskrift, hvor der skal bruges en del bananer.

Se flere af mine lækre bageopskrifter her

De 4 bananer gør også at brødet faktisk smager af banan. Det gør at brødet får en svampet i konsistensen, hvilket jeg elsker. Jeg har faktisk en anden opskrift på bananbrød på bloggen. Det er dog en helt anden udgave. Den er uden sukker og med flere fibre. Den smager godt, men der er stor forskel på denne opskrift og den anden. Det var en opskrift, som jeg i sin tid udviklede til diabetesskole.

Denne opskrift er bedre. Den anden er hacket, så den er mere “diabetes-venlig”? Jeg vil helst ikke bruge ordet sundere. Det afhænger jo af mængderne, man spiser. Selvom jeg vil sige at man kan være vældig sund ved at spise sådan et stykke, som denne type. For det smager som en bid af himlen 🙂

Amerikansk bananbrød (banana bread)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 1 stk

Ingredienser

  • 220 g Becel gold (eller smør)
  • 150 g brun farin
  • 2 æg
  • 150 g græsk yoghurt 2 % (eller skyr)
  • 4 bananer (godt modne)
  • 1 tsk vaniljesukker (eller vaniljeessens)
  • 270 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk kanel
  • ½ tsk muskatnød (stødt)
  • 75 g valnødder (eller slags nødder)

Sådan gør du 

  • Forvarm en ovn til 175 grader C
  • Rør farin og smør hvidt i en skål
  • Tilføj æggene et ad gangen og rør godt for hvert
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål: Hvedemel, natron, kanel, muskatnød
  • Tilføj melblandingen til dejen sammen med yoghurten
  • Bananerne moses med en gaffel og tilføjes til dejen
  • Hak nødderne groft og tilføj dem som det sidste til dejen
  • Kom dejen i en smurt brødform
  • Bag brødet i ovnen i ca. 30 min. Efter 30 minutter dækkes med staniol (folie) og brødet bages i ca. 20 minutter ekstra
  • Stik en strikkepind eller kniv i brødet for at checke om det er færdigt. Der skal ikke hænge dej ved.
  • Tag brødet ud af formen og lad det afkøle lidt inden det spises
  • Kan spises med eller uden smør
Ret: Bagværk
Køkken: Amerikansk
Keyword: bagværk, banan, frugt

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It