Græskarbrød smager som krydderkage – bare bedre
Forleden dag serverede jeg et amerikansk græskarbrød eller et “pumpkin bread”, som det kaldes i USA. Jeg siger jer, at det smagte godt. Vi havde gæster, og jeg ville i den anledning gøre lidt mere ud af morgenmaden, end jeg plejer. Så i stedet for at hente rundstykker med basser, bagte jeg dette græskarbrød.
Unik smag
Det smager meget lignende krydderkage, men er alligevel ikke helt det samme. Brødet har noget som krydderkage ikke giver. Det er tilført pureret græskar, og det gør smagen mere unik. Teksturen bliver lækker svampet og absolut ikke tør. Jeg syntes egentlig, at det smager bedre end krydderkage.
Man kan spise det, som det er eller med smør på. Man kan også fint nyde det til eftermiddagskaffe. Jeg elsker, når man blander grøntsager i maden. Ofte kan kager blive kategoriseret som usunde. Men det er ikke rigtigt. Om noget er sundt eller usundt handler jo egentlig om mængder og ikke om konkrete fødevarer.
Se flere af mine bageopskrifter her
I den oprindelige opskrift brugte man smør. Men jeg valgte at bruge olie for at begrænse indholdet af mættet fedt. Det er den type fedt, som påvirker vores kolesteroltal. Så lidt mindre af det, gør ingen skade 🙂
Græskar på dåse
Til brødet skal du bruge græskar. Man kan købe et græskar og komme i ovnen. Bage det og efterfølgende blende det. Men det er lidt besværligt og tager tid. I stedet kan du gøre som jeg, og bare købe en dåse pureret græskar i supermarkedet. Jeg mener, at jeg fandt sådan en dåse i Kvickly på deres hylde med udenlandske varer.
Græskarbrødet er utrolig let at lave. Det er en rørt dej, og det betyder at man bare skal blande det hele sammen i en skål. Ikke noget med hævning eller piske luft i dejen. Bare i med det hele, rør godt og i en form. Det kan da ikke blive meget nemmere vel? 🙂
Amerikansk græskarbrød (pumpkin bread)
Ingredienser
- 1 dåse græskarpuré
- 2 dl rapsolie
- 2 dl vand
- 7,5 dl sukker
- 2 æg
- 9 dl hvedemel
- 2 tsk natron
- 1 tsk kanel stødt
- 1 tsk muskatnød stødt
- 1 tsk nelliker stødt
- ½ tsk ingefær stødt
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Bland følgende ingredienser sammen i en skål: Græskarpure, æg, olie og sukker
- En anden skål blandes: Hvedemel, natron, salt, kanel, muskatnød, nelliker og ingefær
- Dereftrer blandes begge dele sammen til en dej.
- Smør 2 brødforme med lidt olie og fordel dejen ligelidt heri
- Bag brødene i ca. 45 minutter
- Når de er bagt færdig, skal de blot afkøle lidt inden de kan spises.
Noter
- Man kan købe et blandingskrydderi, som hedder “pumpkin spice mix. Det er lidt det samme princip, som ved fx brunkagekrydderi. I sådan en blanding har man alle de forskellige krydderier, som skal bruges til denne opskrift.
- Mel og krydderier plejer jeg at blande med et piskeris. Så er man fri for at si det og eventuelle klumper forsvinder.
- Det er nok at røre ingredienserne sammen i ca. 2-3 minutter. Så bliver de blandet godt og man får rørt lidt luft i dejen.
- Man kan sagtens fryse græskarbrødene. Det er en god ide at skære brødet i skiver inden det bliver frosset ned. Så er det nemmere at tø op og du slipper for at skulle tø hele brødet op.
- Du kan sagtens tø et stykke græskarbrød op i mikroovnen. En frossen skive skal have ca. 20 sekunder.
- Jeg plejer at vikle lidt film om brødet inden det er helt afkølet. Så undgår du at det står og bliver tørt.
- Du kan sagtens lave din egen græskar pure. Du skal blot bruge et Hokkaido græskar. Det skæres i halve eller kvarte og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1-1,5 time. Når det er bagt færdigt skrabes kødet af skallen og blendes med lidt vand.