Hjem » Aspargessuppe – klar på under 30 minutter
Et billede af en dyb tallerken med Aspargessuppe.

Aspargessuppe – klar på under 30 minutter

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Aspargessuppe er en skøn og cremet suppe, der serveres varm og denne udgave passer perfekt til efterår og vinter. Den er let at tilberede og kan serveres som en forret eller hovedret med et stykke brød til.

Den kræver ikke lang forberedelsestid i køkkenet og er færdig på under 30 minutter. Så hvorfor ikke prøve denne lækre og sunde suppe næste gang, du vil have noget lækkert og nemt at lave til middag?



Variation

Du kan eksperimentere med forskellige ingredienser og tilføje ekstra smag til suppen. Du kan for eksempel tilsætte lidt timian eller rosmarin, eller tilføje et drys parmesanost på toppen, når du serverer den.

I suppen kommes aspargessnitter fra dåse. Bruges hvide friske asparges findes disse typisk i supermarkederne omkring maj – juni måned, hvor de er i sæson (1).

Flere spændende opskrifter på suppe

Diætistens vurdering

Aspargessuppe kan godt indgå i en sund og varieret kost. Hvide asparges er rig på en række næringsstoffer som folat, kalium og fosfor.

At tilføje fløde, kødboller og smør til suppen vil dog øge det samlede fedtindhold og særligt indholdet af mættet fedt. Jeg bruger i denne opskrift madlavningsfløde i stedet for piskefløde, for at begrænse det en smule. Man kan også fint bruge mælk. Det kan også være en god ide at bruge nøglehulsmærkede kødboller i stedet de almindelige. Man kan også sagtens spise suppen helt uden kødboller ligesom suppen på billedet.

Et billede af en dyb tallerken med Aspargessuppe.

Aspargessuppe

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, suppe
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Kalorier: 487kcal
Cost: 32 Kr.
Udskriv

Equipment

Ingredienser

  • ½ dåse aspargessnitter
  • 15 g smør eller olie
  • spsk hvedemel
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Lidt salt
  • Lidt hvid peber
  • 200 g kødboller kan udelades

Tilbehør

  • 2 stk ristet brød

Sådan gør du

  • Kom aspargessnitterne i en sigte og lad dem dryppe lidt af. Gem aspargesvandet.
  • Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt melet.
  • Rør rundt og tilsæt aspargesvandet.
  • Tilsæt derefter bouillon og lad suppen koge i 5 minutter.
  • Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom aspargessnitter og kødboller i til sidst. Varm det hele godt igennem.
  • Suppen serveres med ristet brød.

Nutrition

Serving: 539g | Calories: 487kcal | Carbohydrates: 44g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 0.76g | Monounsaturated Fat: 2.9g | Cholesterol: 69mg | Sodium: 1.79mg | Potassium: 452mg | Fiber: 4.5g | Sugar: 4.1g | Vitamin A: 141IU | Vitamin C: 21mg | Calcium: 141mg | Iron: 2.8mg

Kilder

  1. https://saeson-web.dk/frugt-og-groent-i-saeson/aspagers-hvide/

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy