Baconruller med kylling og grønt er en meget simpel hverdagsret, som man hurtig lige kan bikse sammen. Rene og jeg fik den for første gang forleden dag, og vi var begge ret begejstrede for smagen. Det er så rart med ovnretter, da de jo passer sig selv. Så har man hænderne frie til noget andet.

Baconruller i fad

Baconruller er ikke slankemad

Det er ikke slankemad! Der er en del kalorier i. Det skyldes særligt bacon og olie. Men der smelter en del fedt fra, som man sagtens kan undlade at spise. De 730 kalorier pr portion er altså med alt afsmeltet fedt i fadet fra bacon. Det undlod vi at spise.

Man kan også lave en mere “light” udgave og erstatte bacon med parmaskinke. Næste gang vil jeg afprøve dette. Jeg kan forestille mig, at det også smager godt. Men bacon går man nu aldrig fejl af. Det er altid en win win 🙂

Se flere spændende opskrifter her

Kitchen One reklame
– reklame –

Rosenkål

Er du ikke så begejstret for rosenkål, så kan jeg fortælle dig, at jeg altid har haft det på samme måde – indtil jeg smagte denne ret. Når man lige steger rosenkål med lidt olie og krydderier, bliver det noget helt andet. Det er rart at få den oplevelse – selv i en alder af 43 🙂 Eller snart 44. Min fødselsdag nærmer sig med lynets hast.

Baked Beans

Vi øver os i at spise bønner. Det er en god kilde til protein og så er den billig og miljøvenlig. Jeg kan dog ikke huske at jeg nogensinde før at brugt baked beans eller bare lavet dem herhjemme. Men både René og jeg kunne lide smagen.

Jeg brugte bare et par dåser, at de mest billigste, man kan købe. De har været i køkkenskabet nok snart i 1 års tid. Men de var utrolig velsmagende. Det vil så sige at bønner egentlig ikke smager af så meget. Tomatsovsen var dog god og egentlig ret sød i det. Det smagte lidt ala ketchup, men i en sovseudgave – hvis det giver mening.

Baconruller kylling og grønt

Antal 3 personer
Kalorier 730

Ingredienser

  • 2 kyllingebryst
  • 2 pk bacon (i tynde skiver ca. 200 g)
  • 2 spsk brun farin
  • 1 pose rosenkål (friske, ca. 500 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk peber (stødt)
  • 2 dåser baked beans

Sådan gør du 

  • Skær kyllingen i grove tern
  • Hver tern rulles med bacon (ca. ½ skive bacon pr tern)
  • Skær resten af bacon i tynde strimler og gem den til rosenkålene
  • Smør et fad med lidt olie
  • Arranger kyllingerullerne i fadet
  • Skyl og rens rosenkålene ved at fjerne brunlige blade og skær bunden af
  • Vend dem med peber og resten af bacon og læg dem i fadet med kyllingerullerne
  • Forvarm ovnen til 190 grader
  • Steg kylling og rosenkål i ovnen i ca. 20 – 25 minutter
  • Kom baked beans i en bøtte til mikroovnen
  • Varm baked beans i mikroovnen ved max i ca. 5 minutter
Kalorier: 730kcal
Ret: Hovedret
Keyword: bacon, hvide bønner, kylling, rosenkål

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It