Hjem » Bagt havregrød med skyr og bær
Bagt havregrød

Bagt havregrød med skyr og bær

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Har du det lidt stramt med gammeldags havregrød eller havregryn med mælk? Så skulle du prøve denne alternative opskrift: Bagt havregrød med skyr og bær.

Bagningen gør grøden mere fast og den smager lidt i retningen af kage – dog knap så sød. Du kan spise den som i opskriften med skyr og bær eller bare tage en portion med dig på farten.

Reklame kitchen one
– reklame –

Aromaerne vanilje, kanel og muskat parfumerer retten og smagsoplevelsen er allerbedst, når den bagte havregrød er lun. Det smager i øvrigt særligt godt, når man både får en bid af den varme grød sammen med den kolde skyr.

Se flere af mine opskrifter på morgenmad her

Muffinsform

Bagt havregrød er fryseegnet. Ved at bruge en muffinsform ligesom i opskriften, er det nemt at tage en portion op fra frost. Den skal blot varmes i mikroovnen i 2 minutter, hvis den er frossen. Derefter kan den serveres med den kolde skyr og lidt friske bær.

Bagt havregrød med skyr og bær giver tilsammen et perfekt morgenmåltid med masser af fibre og protein. Det giver mæthed til langt op ad formiddagen. En komplet portion med en portion bagt havregrød, 150 g skyr og 100 g bær giver ca. 400 kcal pr. portion.

Bagt havregrød

Bagt havregrød med skyr og bær

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 stk
En lidt anden måde at spise havregryn på.
Udskriv

Ingredienser

  • 60 g pekannødder
  • 185 g havregryn finvalset
  • 2 tsk kanel stødt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk muskatnød stødt
  • 4 dl mælk eller plantedrik
  • 0,75 dl ahornsirup eller honning
  • 2 æg
  • 3 spsk smør
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
  • 150 g blåbær frosne eller friske
  • 2 tsk sukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 C
  • Rist pekannødderne i ovnen i 4 -5 minutter
    60 g pekannødder
  • Skær nødderne i grove stykker
  • Smør en muffinsform med 12 rum med smør eller olie
  • Bland havregryn, nødder, kanelbagepulver og muskatnød sammen i en skål
    185 g havregryn, 2 tsk kanel stødt, 1 tsk bagepulver, ½ tsk muskatnød
  • En en anden skål blandes mælk, ahornsirup, æg, smør og vaniljesukker
    4 dl mælk eller plantedrik, 0,75 dl ahornsirup eller honning, 2 æg, 3 spsk smør, 2 tsk vaniljesukker
  • Bland de tørre og hvide ingredienser sammen
  • Fordel halvdelen af blåbærrene i muffinsformen
    150 g blåbær
  • Fordel dejen ligeligt i de 12 rum
  • Top hver portion med lidt bær
  • Drys lidt sukker over hver form
    2 tsk sukker
  • Bag havregrøden i ovnen i 15 – 20 minutter ved 190 grader
  • Servering: 1 portion bagt havregrød serveres med 150 g skyr og 100 g bær

Video

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy