Bo Bechs chokoladekage

Bo Bechs chokoladekage

Denne kage går man aldrig fejl af. Den er utroligt god, og jeg har lavet den flere gange til familiefester. Jeg fandt opskriften i sin tid på denne hjemmeside. Det er en af de kager, man ikke kan spise store portioner af, fordi smagen af chokolade og sødme er så kraftig. Den er utrolig let at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Det er en tung sag på kalorieskalaen og et lille stykke kan sagten indeholder lige så mange kalorier, som du finder i et mindre hovedmåltid. Så et råd er, at når du spiser dessert eller kage til kaffen, som ofte “bare” er ekstra mad i løbet af dagen, så lav plads til det. Det kan du gøre ved, at skrue ned for maden du spiser resten af dagen fx ved at tage ½ portion aftensmad og springe et mellemmåltid over næste dag.

Bo bechs chokoladekage
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
 

Den bedste melfri chokoladekage der findes!

Type: Bagværk
Køkken: Fransk
Antal: 12
Kalorier pr. person/stk.: 400 kcal
Ingredienser
  • 275 g Sukker
  • 180 g Pasteuriserede æggeblommer
  • 315 g Pasteuriserede æggehvider
  • 275 g Smør
  • 275 g Chokolade mørk
  • 1 spsk Kakaopulver
Sådan gør du
  1. Smelt smørret og chokoladen i en gryde

  2. Pisk blommer og halvdelen af sukkeret indtil sukkeret er opløst

  3. Pisk æggehviderne

  4. Pisk resten af sukkeret i æggehviderne, når de skummer

  5. Vend chokolademassen i æggesnapsen

  6. Vend derefter æggesnapsen forsigtigt med æggehviderne

  7. Hæld 2/3 af dejen i en smurt springform

  8. Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min.

  9. Lad kagen køle af

  10. Smør resten af cremen på toppen af kagen

  11. Si kakaopulveret hen over kagen



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *