Jeg var ved at finde inspiration til vegetabilsk pålæg i dag på nettet. Da faldt jeg over en opskrift på bønnepostej, som så ret spændende ud. Jeg justerede lidt i den, da den oprindelige indeholdt for meget olie efter min smag.
Denne bønnepostej er utroligt velsmagende og nem at lave. Hvis du har en minihakker eller stavblender tager det ingen tid. Den smager faktisk lidt ligesom en meget mild leverpostej. Konsistensen er lidt let og knap så fast i det. Teksturen er lidt grynet pga bønnerne, men den har ikke en særlig melet smag, som bønner ellers har.
Den er super god på et stykke rugbrød med agurk. Det er også dejligt at den ikke tager særligt lang tid at lave. Alle ingredienserne skal blot i en minihakker og 1 minut efter, står man med en færdig bønnepostej, som ikke kræver tilberedning af nogen art.
Se flere spændende opskrifter her
Jeg bruger selv en Braun stavblender og dens tilhørende minihakker. Den har holdt i en del år efterhånden. Man kan jo bruge den til lidt af hvert. Selve stavblenderen bruger jeg oftest til at blende suppe direkte i gryden. Men minihakkeren bliver brugt til alt muligt. Jeg hakker nødder, grøntsager og nu også bønnepostej i den.
Bønnepostej med hvidløg, sød chili og paprika
Ingredienser
- 1 ds røde kidney bønner – 250 g drænet vægt
- 30 g saltede og ristede peanuts
- 1 ss olivenolie 14 g
- 1 tsk paprika stødt
- 1/2 tsk sød chilipulver
- 1/2 tsk salt fint
- 1 lille fed hvidløg presset
- 1 soltørret tomat
Sådan gør du
- Si væden fra bønnerne og skyld dem under vandhanen
- Alle ingredienser smides i en blender eller minihakker og blendes sammen til konsistensen ligner postej
- Smag evt til med lidt ekstra salt