Hop til opskrift

Det kan man da ikke

Ja, du kan tro, jeg pudsede lige indersiden af mine øjenlåg, da jeg faldt over en opskrift på brownies med sorte bønner og avocado. What!? Ehm jo, det kan man åbentbart godt. Det lyder ret alternativt. Men jeg er frisk. Jeg elsker brownies. Hvem gør mon ikke det? Det er en lækker kage, som er utrolig let at lave. Den går godt sammen med bær og lidt vaniljeis… hvis den ellers havde ben. I den originale opskrift, som jeg har låst inde i en lille boks begravet i et dybt hul 10 meter nede i jorden, er fyldt med mange smagsrige kalorier fra smør, sukker og chokolade. Så… hvis jeg stadig skal overholde kalorieindtaget for en dag, så ryger aftensmaden for browniens skyld. Eller også tager jeg et lille bitte stykke på størrelse med en ostehaps. Men hvem tror I jeg er? En mus? Det kan ikke engang fylde hullet op i min mindste søde tand!

Når “en gang imellem” bliver til “tit”

Ok, nu mangler jeg faktisk et alternativ. Ellers ryger brownien over i bunken til alle de andre “det er ok en gang imellem-lækre sager”. Men “en gang imellem” kan nemt blive til “ofte”, hvis der er mange af dem. Kender I ikke det? “Det er ok engang imellem” siger man til sig selv. Prøv så lige at lave et kryds i kalenderen for alle de “en gang imellem” man nu har. I min kalender er en gang imellem, når der kommer uventede gæster, fredag aften til disneysjov (nej vi har ikke børn – kun et meget barnligt gen :), når vi ellers skal hygge, når vi spiser ude på restaurant eller hos andre osv.

Hvis man sammenligner denne opskrift med en mere “original” brownies opskrift med smør, mere sukker og hvedemel, sparer man ca. 100 kcal for hvert stykke kage. Den er desuden svampet, sød og har en god smag af kakao. Så, hvis din “engang imellem” forekommer ligeså ofte som min, så kan det være, at du også kunne få lidt ud af denne opskrift 🙂

Brownies med sorte bønner og avocado
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Tid
35 min
 

En god opskrift på brownies, som et "lettere" alternativ til den originale guddommelige brownie

Type: Bagværk
Antal: 12 stykker
Kalorier pr. person/stk.: 156 kcal
Ingredienser
 • 1 ds sorte bønner, kogte
 • 25 g kakaopulver, usødet
 • 3 æg
 • ½ dl rapsolie
 • 100 g sukker
 • 60 g brun farin
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 avocado
Sådan gør du
 1. Start med at tænde ovnen og lad den forvarme til 175 grader.

 2. Vandet hældes fra de sorte bønner.

 3. Bønner og alle andre ingredienser hældes i en food processor og mixes indtil du har en jævn masse.

 4. Alternativt kan du blende bønner og avocado i en minihakker eller i en skål med en stavblender, hvorefter du blander alle ingredienser i en skål. 

 5. Hæld massen i en form ca 25x25 cm med bagepapir.

 6. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter

Author

Write A Comment