Det kan man da ikke

Ja, du kan tro, jeg pudsede lige indersiden af mine øjenlåg, da jeg faldt over en opskrift på brownies med sorte bønner og avocado. What!? Ehm jo, det kan man åbentbart godt. Det lyder ret alternativt. Men jeg er frisk. Jeg elsker brownies. Hvem gør mon ikke det? Det er en lækker kage, som er utrolig let at lave. Den går godt sammen med bær og lidt vaniljeis… hvis den ellers havde ben.

Se flere opskrifter på kager og lignende her

I den originale opskrift, som jeg har låst inde i en lille boks begravet i et dybt hul 10 meter nede i jorden, er fyldt med mange smagsrige kalorier fra smør, sukker og chokolade. Så… hvis jeg stadig skal overholde kalorieindtaget for en dag, så ryger aftensmaden for browniens skyld. Eller også tager jeg et lille bitte stykke på størrelse med en ostehaps. Men hvem tror I jeg er? En mus? Det kan ikke engang fylde hullet op i min mindste søde tand!

Når “en gang imellem” bliver til “tit”

Ok, nu mangler jeg faktisk et alternativ. Ellers ryger brownien over i bunken til alle de andre “det er ok en gang imellem-lækre sager”. Men “en gang imellem” kan nemt blive til “ofte”, hvis der er mange af dem. Kender I ikke det? “Det er ok engang imellem” siger man til sig selv. Prøv så lige at lave et kryds i kalenderen for alle de “en gang imellem” man nu har. I min kalender er en gang imellem, når der kommer uventede gæster, fredag aften til disneysjov (nej vi har ikke børn – kun et meget barnligt gen :), når vi ellers skal hygge, når vi spiser ude på restaurant eller hos andre osv.

Hvis man sammenligner denne opskrift med en mere “original” brownies opskrift med smør, mere sukker og hvedemel, sparer man ca. 100 kcal for hvert stykke kage. Den er desuden svampet, sød og har en god smag af kakao. Så, hvis din “engang imellem” forekommer ligeså ofte som min, så kan det være, at du også kunne få lidt ud af denne opskrift 🙂

Brownie med bønner og avocado

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 12 stk
Ehm ja den er god nok.

Ingredienser

 • 1 dåse sorte bønner (kogte)
 • 1 avocado
 • 60 g brun farin
 • 100 g sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 25 g kakaopulver
 • 2 spsk perlesukker
 • ½ dl hasselnødder (hakket)

Sådan gør du 

 • Avocado og bønner blendes indtil de opnår en ensartet konsistens
 • Bland derefter resten af ingredienser i pånære perlesukker og nødder
 • Kom dejen i en smurt form
 • Drys med perlesukker og nødder oven på kagen inden den bages
 • Bages ved 180 grader C i ca. 20 min.
Ret: Bagværk

Write A Comment

Opskrift Vurdering
Pin It