Hjem » Brusebadsboller
Brusebadsboller

Brusebadsboller

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Denne opskrift på brusebadsboller fik jeg af min diætist. De er utroligt nemme at lave, man skal bare huske at lave dejen min. 8 timer inden, man vil bage bollerne. De sidste par gange jeg har bagt dem, har jeg lagt dejen om aftenen, og bagt bollerne om morgenen. Så har man nybagte boller til morgenmaden. Yammi! 🙂

Kitchen One reklame
– reklame –

Der bruges speltmel i dejen til brusebadsboller i stedet for almindelig hvedemel. Jeg køber speltmel hos Matas, da det kan være svært at finde det i supermarkederne. Sigtet speltmel finder man let i supermarkederne. Jeg har set det de fleste steder. Man kan selvfølgelig også bestille ingredienserne på nettet. Der findes et utal af helsekostbutikker.

Se flere af mine bedste bageopskrifter her

Brusebadsboller (640 × 480px)

Brusebadsboller

Udskriv

Ingredienser

  • 1 liter koldt vand
  • 7 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk citronsaft
  • 400 g speltmel
  • 850 g sigtet speltmel
  • 100 g havregryn
  • 30 g sesamfrø

Sådan gør du

  • Udrør gæren i det kolde vand.
  • Tilsæt salt og honning og rør indtil det er opløst i vandet.
  • Tag en stor skål og bland speltmel, sigtet speltmel, havregryn og sesamfrø heri.
  • Hæld melblandingen i vandet og rør/ælt dejen grundigt. Det er vigtigt at dejen bliver æltet ca. 10-15 min, da bollerne ellers vil blive tørre. Her vil en røremaskine være handy.
  • Den færdige dej sættes i køleskabet i en skål med låg min. 8 timer. Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-4 dage.
  • Tænd ovnen på 230 grader.
  • Tag en skål og fyld den med koldt vand.
  • Imens ovnen bliver varm, formes bollerne ved først at dyppe hænderne i vandet og tage en klump dej, der formes til en bolle.
  • Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 24 stk.
  • Sørg hele tiden for at hænderne er våde, når bollerne formes, så er dejen nemmere at arbejde med, og hænderne bliver ikke klistret.
  • Bollerne skal bage i ca. 20 min. ved 230 grader C eller indtil de lyder hule, når man banker let på dem.
  • Bollerne kan holde sig friske ca. 3-4 dage og kan sagtens fryses.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy