Butterdejsstang med bacon og grønt
For et stykke tid siden lavede jeg denne butterdejsstang med bacon. Det var et hit og selvom det egentlig er en ret til 4 personer, fik René og jeg spist det hele! Det er en opskrift, som er god at have i gemmeren, og derfor kommer den nu her.
Den er flot, når den er skåret ud. Den er sikkert også flot, når den er flettet. Dog har finish aldrig været min styrke, så flot og flot er nok lidt pralet at sige 🙂
Hvilket køkkenudstyr skal jeg bruge?
Det kræver ikke det helt vilde af udstyr for at lave sådan en butterdejsstang. Her er nogle eksempler på hvad jeg plejer at bruge:
Kalorietung
Det er en tung sag – altså kalorietung. Et stykke butterdejsstang til en person indeholder ca. 581 kalorier. Det skyldes, at den indeholder ingredienser som butterdej, bacon og pikantost. Men tilsammen giver det en helt fantastisk smag. Derfor er det stadig en ret, som er rar at kende til. Den er nemlig let at lave og kan fint bruges som gæstemad.
Skal man spare på kalorierne, kan man tage et mindre stykke. Men jeg advarer jer. Det er svært! For den smager bare så godt. I stedet ville jeg skære lidt ned på desserten eller maden næste dag. Prøv at mærke godt efter i maven, hvornår den næste sult kommer. Det kan vare længe efter sådan et måltid 🙂
Hvad er prisen på grisen?
Det koster ca. 100 Kr. at lave sådan en butterdejsstang. Det er vel og mærket med de priser, vi finder i supermarkederne i dag. Jeg har beregnet denne opskrift ud fra Rema1000’s priser. Prisen vil dog variere alt efter om råvarerne er på tilbud eller i sæson. Men en 100-Kroners-lap er ikke helt ved siden af. Det er egentlig ikke så galt, da der er 4 portioner i sådan en fætter. Der er ikke medregnet vand og el.
Spis salat til
Jeg ville servere en god salat til. Så ryger der knap så meget butterdejsstang ned. Jeg har lidt forskellige opskrifter her på bloggen, som kunne være egnet:
Men man kan også sagtens bare købe en salat. I dag finder der så mange gode af slagsen i supermarkederne. Så sparer man lidt tid og anstrengelser.
Butterdejsstang med bacon
Ingredienser
- 1 pose spinatblade 250 g
- ½ dl vand
- 1 lille broccoli 250 g
- 1 bakke bacon i tern 200 g
- 1 rulle butterdej
- 1 pakke Buko grøn pikant 200 g
Sådan gør du
- Forvarm en ovn til 180 grader C.
- Skyl spinatbladene grundigt.1 pose spinatblade
- Skyl broccolien og skær stokken af. Skær eller pluk broccolien i små buketter.1 lille broccoli
- Find en stegepande og kom vand og spinat på.½ dl vand, 1 pose spinatblade
- Steg spinaten indtil bladene begynder at falde lidt sammen. Det tager kun få minutter.
- Kom broccolien på panden og låg på. Damp nu spinat og broccoli i 2-3 minutter.1 lille broccoli
- Tag grøntsagerne til side og steg nu bacon på panden indtil det er gyldent og sprødt.1 bakke bacon i tern
- Kom grøntsagerne tilbage i panden og tilføj pikant ost.1 pakke Buko grøn pikant
- Steg videre indtil pikantosten er smeltet og det hele er godt blandet sammen.
- Pak butterdejen ud og læg den på et stykke bagepapir. Der medfølger som regel et i pakken, som den er rullet rundt om.1 rulle butterdej
- På både højre og venstre side skæres ca. 2 cm. brede strimler med en længde på ca. 8 cm.
- Kom alt fyldet fra stegepanden på midten af butterdejen og saml butterdejsstængerne ind over fyldet.
- Pensl med æg
- Bag butterdejstangen i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil den er blevet gylden.
- Butterdejsstangen serveres varm med en gang salat til.
Video
Noter
- Butterdejsstangen kan sagtens holde sig et par dage på køl og smager også godt kold.
- Butterdejstangen kan sagtens fryses ned i rå form. Så laver du blot fyldet og samler butterdejsstangen, men undlader at komme den i ovnen.
- Du kan sagtens variere fyldet ved at udskifte bacon med kylling, skinke eller tofu.
- Grøntsagerne kan varieres med andre slags såsom champignon, løg og spidskål.
- Butterdejen kan udskiftes med pizzadej. Det bliver dog en noget andet oplevelse, og stangen skal kun bage halvt lå længe.
Nutrition
Blot til information
Denne hjemmeside er støttet af læserne. Jeg kan få kommission for køb foretaget via links i dette indlæg.