Cajun kyllingesalat – en lækker krydret salat
Denne opskrift på cajun kyllingesalat giver en krydret salat, som kan laves på 20 minutter. Det er nem aftensmad med masser af gode råvarer, som ikke koster alverden.
Cajun hvad for noget?

Cajun er navnet på det blandingskrydderi, som indgår i opskriften. Cajun krydderiblanding stammer fra USA – Louisiana. Det kan bruges til mange retter såsom pasta, rejer, kylling, fisk og meget, meget mere.
Man kan godt lave sin egen blanding, men ofte kan du også blot købe det i supermarkederne. Typiske Cajun-krydderier er lavet med sort peber, hvid peber, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver og paprika. Men man finder også varianter med salt, sennepspulver, chilipeber, oregano, timian eller spidskommen.
Se også nogle af mine andre lækre salatopskrifter fra arkivet




Cajun kyllingesalat på YouTube
I denne video viser jeg, hvordan jeg laver denne lækre kyllingesalat:

Cajun kyllingesalat
Ingredienser
Kylling
- 2 kyllingefilet 280 g
- 1 spsk cajun krydderimix
- 1 spsk rapsolie
Salat
- ½ spidskål 400 g
- 1 lille klase vinduer 100 g
- 20 stk cherrytomat 150 g
- 1 avocado 145 g
- 1 lille rødløg 55 g
- 1 lille dåse majs 140 g drænet
Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk Cheasy fraiche 5 %
- ½ tsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk cajun krydderimix
- 1 tsk honning
- 1 tsk citronsaft
Sådan gør du
Kylling
- Skær kyllingefileterne i tern2 kyllingefilet
- Varm en pande med rapsolie1 spsk rapsolie
- Steg kyllingeternen indtil de bliver gylde
- Krydder med Cajun krydderimix1 spsk cajun krydderimix
Salat
- Skær spidskålen i tynde strimler½ spidskål
- Halver tomaterne20 stk cherrytomat
- Halver vindruerne1 lille klase vinduer
- Skær rødløget i halvmåner1 lille rødløg
- Dræn vandet fra majsene1 lille dåse majs
- Fjern sten og skræl fra avocadoen skær den i små terne1 avocado
- Bland alle ingredienser sammen i en skål eller direkte på tallerkenen
Dressing
- Alle ingredienserne røres sammen i en lille skål2 spsk mayonnaise, 2 spsk Cheasy fraiche 5 %, 1 tsk hvidløgspulver, 1 spsk cajun krydderimix, 1 tsk honning, 1 tsk citronsaft, ½ tsk salt
- Dressingen kan sagtens laves dagen før
Anret
- Salaten anrettes på en tallerken.
- Kyllingen fordeles over salaten
- Til sidst kommes dressing over
- Kan fint serveres med flutes til