Hjem » Cashewsmør

Cashewsmør

af Laila
Cashewsmør

Cashewsmør – et alternativt smørepålæg

Mangler du lige en ide til en nem hjemmelavet smørepålæg? Eller får du besøg af en veganer og aner ikke hvad du skal vælge af pålæg? Så prøv at læse videre og bliv klogere på cashewsmør og dets mange anvendelsesmuligheder.

Hvad er cashewsmør egentlig for noget?

Cashewsmør er en slags smørepålæg (spread), som er lavet af blendede cashewnødder. Det er et fint alternativ til peanutbutter eller mandelbutter. Det en cremet konsistens og en naturlig sødme fra nødderne.

Reklame kitchen one
– reklame –

Se nogle af mine opskrifter med cashewnødder

Se min YouTubevideo om, hvordan jeg plejer at lave cashewsmør:

Hvad bruges cashewsmør til?

Jeg spiser cashewsmør på brød som smørepålæg med lidt sirup eller ½ banan. Cashewnødder bruges i mange opskrifter enten som smørelse eller i deres naturlige form som fx:

  • granola eller mysli
  • smoothies
  • i grød
  • en klat i en portion havregryn eller mysli.
  • vegansk smøreost
  • dip eller dressing
  • cashewdrik (cashew mælk)
  • cashewsovs
  • snacks
  • energikugler (energy balls)
  • som en del af fyldet i tortillapandekager
  • wokretter
  • kagecrumble
Cashewsmør

Cashewsmør

Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Keyword: cashewnødder, nøddepålæg, nødder, pålæg, planterig, smørepålæg, vegan, vegansk, vegetarisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 24 portioner
Kalorier: 111kcal
Cost: 50 kr.
En plantebaseret smørepålæg med mange anvendelsesmuligheder
Udskriv

Equipment

Ingredienser

  • 8 dl cashewnødder (usaltede) 480 g

Sådan gør du

  • Forvarm en ovn til 175 grader C
  • Kom bagepapir på en bageplade
  • Fordel cashewnødderne ud over bagepapiret, så de ligger i et jævnt lag
    8 dl cashewnødder (usaltede)
  • Rist cashewnødderne i ovnen i ca. 10 minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs med en paletkniv
  • Lad nødderne afkøle en smule efter de er færdigristede
  • Kom cashewnødderne i en blender eller foodprocessor
  • Blend indtil de opnår en cremet konsistens. Min erfaring er, at tiden varierer en del – alt fra 2 minutter, hvis du bruger en powerblender til 8-10 minutter i en foodprocesser.
  • Kom den blendede masse i et glas med låg og opbevar på køl.

Video

Noter

  • Cashewsmør kan opbevares på køl eller i køkkenskabet
  • Cashewsmør kan holde sig i ca. 2 måneder i køkkenskabet eller 6 måneder på køl
  • Ved at tilføje 4-5 spsk. olie, kan du forkorte tiden det tager at blende cashewnødderne til smør

Nutrition

Serving: 20g | Calories: 111kcal | Carbohydrates: 5.4g | Protein: 3.6g | Fat: 8.8g | Saturated Fat: 1.6g | Polyunsaturated Fat: 1.57g | Monounsaturated Fat: 4.8g | Sodium: 0.0024mg | Potassium: 132mg | Fiber: 0.66g | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 7.4mg | Iron: 1.34mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy