Hjem » Chocolate chip småkager med fuldkorn
Chocolate chip småkager i skål

Chocolate chip småkager med fuldkorn

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Chocolate chips småkager med fuldkorn er en fiberrig småkage. Konsistensen er ikke sprød, som traditionelle småkager men mere “chewy”. Denne her opskrift er energireduceret. Det vil sige at den har et mindre indhold af kalorier end andre småkager. Fedt er det næringsstof med flest kalorier. Vil du gerne tabe dig, giver det mening at reducere indholdet af fedt i maden. Kager, småkager og desserter indeholder typisk en del fedt. Men man kan sagtens lave søde sager uden en hel masse fedtstof og stadig få en lækker sød sag.

Se flere spændende bageopskrifter her


- Reklame Bar Life -

Dadler

Desuden er dejen sødet med dadler. Dadlen bruges ofte i bagværk som erstatninger eller delvis erstatning for sukker. De er både søde og fiberrige. Havregrynene giver også masser af fibre og det kan vi godt lide. Det mætter godt og holder maven i gang. Selvom fedtet er reduceret i opskriften, indeholder de stadig mange kalorier.

Det vil derfor ofte være nok med en enkelt til en kop te eller kaffe, som en lille eftermiddagssnack.

Mange kan ofte have lyst til lidt sødt om eftermiddagen. Det kan der være mange årsager til. Det kan være en vane, at man plejer at spise lidt på dette tidspunkt. Det kan også være en følelsesmæssig spisning, som trigges af følelser som træthed, stress, udmattelse eller lignende.

– Reklame –

Man har ofte været oppe en del timer om eftermiddagen, og vi er ikke for gode til at tage en lille lur eller hvile os bare et øjeblik, når vi kommer hjem. Derfor ender det ofte med at fingrene er i kagedåsen med det samme.

Chocolate chips småkage i skål

Chocolate chip småkager med fuldkorn

Ret: Bagværk, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 14 stk
En sprød og sød småkage med chokoladestykker.
Udskriv

Ingredienser

  • 14 dadler
  • 150 g havregryn
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1,25 dl minimælk
  • 40 g chocolate chips

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader
  • Blend dadler og mælk til en cremet masse.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og rør det i dadelmassen.
  • Vend chokoladestykkerne i.
  • Del dejen i kugler og kom dem på en bageplade.
  • Tryk dem og tryk dem lidt flade med hånden.
  • Bages i 12 minutter ved 190 C.
  • Afkøl og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy