Disse boller smager fantastisk. De er bedre end brusebadsbollerne. Opskriften er fra Claus Meyers: Almanak. Jeg har dog lavet en enkel ændring mht. mængden af hvedemel. Det er ligesom, at den mængde, som er brugt i den originale opskrift, ikke er tilstrækkelig, også selvom man ælter dejen længe. Min erfaring siger mig, at bollerne bliver noget flade i det, hvis der ikke tilsættes lidt ekstra mel. Derfor er den opskrift jeg beskriver her på siden tilsat mere mel end den mængde, der bruges i den oprindelige opskrift.

Se flere af mine spændende bageopskrifter her

Bemærk! at dejen skal langtidshæve. Det vil sige at den skal hæve min. 6-8 timer v/ 8-10 grader, inden den formes til boller. Dejen kan med stor fordel laves dagen før og sættes i køleskabet til hævning natten over.

Kitchen One reklame
– reklame –

Kerneboller

Forb. tid 8 timer 30 minutter
Samlet tid 8 timer 30 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

  • dl. vand
  • 1 dl. tykmælk
  • 15 gr. gær
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 550 gr. hvedemel
  • 15 gr. salt
  • 25 gr. solsikkekerner
  • 25 gr. græskarkerner
  • 25 gr. hørfrø
  • 350 gr. fuldkornsspeltmel

Sådan gør du 

  • Vand og tykmælk blandes i en skål og gæren opløses heri.
  • Honning, olivenolie og salt tilsættes.
  • Rør rundt indtil honningen er nogenlunde opløst.
  • Tilsæt hvedemelet.
  • Kernerne blandes i en lille skål og hældes i dejen.
  • Til sidst tilsættes speltmelet.
  • Dejen æltes godt med hænderne, en træske eller som jeg plejer: i røremaskinen. Dejen virker ret klistret, og man tror, at der ikke er mel nok i dejen. Men hvis du ælter længe nok, ændrer den sig. Jeg plejer at ælte den i ca. 10-15 min. i røremaskinen, eller indtil dejen slipper skålens kanter og kun hænger fast i bunden.
  • Hæld dejen i en skål med låg og sæt den i køleskabet til næste dag.
  • Du kan også sætte den udenfor eller i kælderen og lade den hæve i 6-8 timer v/ 8-10 grader.
  • Når dejen er hævet, tages den ud af køleskabet og skal lige stå og sunde sig 1 time, inden du begynder at arbejde med den.
  • Vælt dejen ud på et meldrysset bord og del den evt. i 2 dele.
  • Træk forsigtigt dejen til en aflang pølse og del hver portion i 8 dele. Så får du 16 boller. Du kan også bare skære bollerne ud af den store klump dej. De må gerne være lidt rustikke og skal ikke formes ligesom f.eks. fødselsdagsboller.
  • Sæt til sidst bollerne over på et par bageplader. De behøvedes ikke at efterhæve, inden de bages.
  • Forvarm ovnen til 240 grader og bollerne bages i ca. 10-12 minutter. De er færdigbagt, når de er gyldne, og de lyder hule, når man banker let på dem.

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It