Lailas Workshop logo

   En blog om madglæde og vægttab

Gå til opskrift

Jeps det er den bedste humus jeg har smagt. En original tyrkisk opskrift fra den søde og sjove youtuber, som hedder Rafika. Jeg har oversat opskriften til dansk og ja….den er så god, som hun fortæller! Hun er en skøn kvinde, som jeg har fulgt noget tid. Jeg elsker at finde de gode gamle originale opskrifter, som bare er simple og lavet med kærlighed og efter traditionelle opskrifter. Du kan gøre ligesom billedet nedenfor, hvor man spiser den som en slags dip med nogle grøntsager. Men ellers er der mange andre muligheder.

Mellemmåltid med humus
Mellemmåltid med humus og gnavegrønt på 100 kcal

Jeg plejer ofte at spise humus i:

  • Tortillaspandekager
  • På rugbrød med avocado ovenpå
  • I burgere som smørelse i stedet for salatmayonnaise
  • Som dressing rørt med lidt cremefraiche, salt, peber og krydderurter

Har du lyst til at se, hvordan man laver sådan en gang humus, så se med i videoen nedenunder.

Se min youtubevideo om hvordan du nemt kan lave denne opskrift
Den bedste humus – original tyrkisk opskrift
Tilb. tid
6 min
 

Så fås den ikke bedre…

Type: Tilbehør
Antal: 15 portioner
Kalorier pr. person/stk.: 69 kcal
Ingredienser
  • 1 dåse kikærter
  • 6 spsk tahin
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • 6 isterninger
Sådan gør du
  1. Dræn væsken fra kikærterne

  2. For at humusen bliver så glat og cremet som muligt, skal du fjerne hinderne på kikærterne

  3. Tilsæt alle ingredienserne og blend i 1 minut. Du kan evt. holde lidt tahin tilbage, for at justere smagen senere.

  4. For hvert minut tilsætter du 1 isterning.

  5. Når alle isterninger er knust, er humusen færdig

  6. Smags evt. til med mere citronsaft, tahin og salt.

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Lignende artikler