Er du klar til at bage en kage, som er lige så lækker som en brownie? Så dyk ned i denne lækre blondie opskrift, der er så nem at lave, at alle kan være med.
Hvad er en Blondie?
Hvis du aldrig har smagt en blondie før, så er du gået glip af noget 🙂 De er i bund og grund “blonde brownies”, altså brownies, der er smagt til med vanilje og hvid chokolade i stedet for mørk chokolade og kakaopulver. Denne blondie opskrift leverer den samme fudgy tekstur som klassiske brownies bare med en stærk vaniljesmag. Kagen får den samme sprøde skorpe, som brownies har!
Sådan laver du Blondies
Denne opskrift på blondies er virkelig den bedste, både fordi smagen og teksturen er spot on, men også fordi ingredienslisten er minimal.
Start med at forvarme din ovn til 175 grader. Mens ovnen varmer op, skal du tage 225 gram smør og 125 gram hvid chokolade og smelter det sammen i en gryde. Når det er smeltet, kan du sætte det til side et øjeblik.
Dernæst skal du piske 3 æg, 250 gram sukker og en teskefuld vaniljesukker sammen. Du skal piske det, indtil det bliver en luftig masse. Når det er gjort, skal du forsigtigt vende 170 gram hvedemel ind i din æggesnaps.
Nu er det tid til at vende den smeltede chokolade og smør ind i blandingen. Sørg for at blande det godt, så chokoladen og smørret er jævnt fordelt. Til sidst skal du blande 100 gram hvide chokoladedråber i dejen.
Når dejen er klar, skal du hælde den i en smurt bradepande, der måler 25 x 30 cm. Bag kagen i ovnen i cirka 25 minutter. Du vil vide, at den er færdig, når der stadig hænger lidt dej ved, hvis du stikker i den med en kødnål.
Kagen er lækker, som den er, men du kan også pynte den med glasur og krymmel, hvis du vil gøre den ekstra speciel.
Se flere af lækre kageopskrifter her



Variationsmuligheder
Du kan nemt bytte de hvide chokoladechips ud med dine foretrukne om de så skal være saltkaramel, ruby eller mørk chokolade.
Serveringsforslag
Disse blondies er perfekte til enhver lejlighed. Jeg bagte dem fornyeligt til en fødselsdag sammen med et hold brownies. Det blev en succes!

Diætisten vurdering
Disse blondies er en rig kilde til kulhydrater, mættet fedt og sukker. Men de kan nydes i moderate mængder, som en del af en afbalanceret kost.
Ofte stillede spørgsmål
Kan denne opskrift laves på forhånd?
Absolut! Du kan helt sikkert bage blondies dagen før de skal serveres. Kagen egner sig også til at blive frossen. De holder sig ca. 6 måneder på frost. De kan holde sig på køkkenbordet i ca. 3-4 dage. Kagen bliver ikke umiddelbart tør lige med det samme.
Kort sagt
Så her har du den ultimative blondie opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse af glæde. Måske var det i dag, du skulle prøve at lave denne lækre sag? 🙂

Blondie
Equipment
Ingredienser
- 225 g smør
- 125 g hvid chokolade
- 100 g hvide chokoladedråber
- 1 tsk. vaniljesukker
- 250 g sukker
- 3 æg
- 170 g hvedemel
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Kom smør og halvdelen af chokoladen i en gryde og lad det smelte.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.
- Vend melet i æggesnapsen.
- Vend den smeltede chokolade og smør i blandingen.
- Bland til sidst chokoladedråberne i.
- Hæl dejen i en smurt bradepande (25 x 30 cm).
- Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Der skal hænge lidt dej ved, når du stikker i den med en kødnål.
- Kagen smager godt som den er, men kan også pyntes med glasur og krymmel.