Hjem » Færøsk æblelagkage med påskepynt
Færøsk æblelagkage med påskepynt

Færøsk æblelagkage med påskepynt

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Påsken er ved at være forbi, og jeg vil lige dele mit bidrag til den årlige påskefrokost: Færøsk æblelagkage med påskepynt.

En familiefavorit

Min familie elsker færøsk æblelagkage. Det er en kage, jeg lærte at lave, da jeg arbejdede i køkkenet som ernæringsassistentelev. Jeg har siden lavet den et utal af gange, og det er blevet en familiefavorit.

Se flere at mine bedste bageopskrifter her

Den er særligt god, fordi den har en fin balance mellem at være sød og syrlig. Den er mest til den søde side, men æblerne giver den syre og friskhed, som gør, at den er utrolig velsmagende. Den er ikke for tung eller “fed” i smagen, som nogle lagkager kan blive. Der er en god tekstur med både bløde og sprøde elementer.

Andre super lækre velsmagende kager på denne side er:

I år tænkte jeg, at det skulle være lidt anderledes. Så jeg valgte at pynte dmin færøsk æblelagkage med påskeæg og chokolade. Det blev ikke så ringe endda – for at sige det på jydsk. Den fik smæk på farverne og lignede lidt en “rustik” konditorkage. Jeg glædede mig som et lille barn til at skulle vise den frem. Jeg bager ofte gærdejskager eller kager, som ikke er så flotte, men bare smager fantastisk. Men den her blev flottere end mine kager plejer at være 🙂

Reklame kitchen one
– Reklame –

Mere overskud og tilfredshed

Jeg kan godt mærke, at jeg har et større overskud end tidligere, da jeg nu har flere timer til rådighed til at gøre sådan nogle ting. Det nyder jeg i fulde drag. Det er så fedt, og jeg føler, at jeg endelig har fundet tilbage til den, jeg virkelig er. Det lyder lidt underligt, men det er først nu, at jeg føler mig mere tilfreds med mit liv, end jeg har gjort i lang tid. Den der evige stræben efter at gøre oprør og lave om er ligesom tråds lidt i baggrunden.

Færøsk æblelagkage med påskepynt

Færøsk æblelagkage med påskepynt

Ret: Dessert
Køkken: Dansk, Færøsk
Keyword: kage, lagkage
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 personer
Kalorier: 554kcal
En lækker lagkage som smager fantastisk
Udskriv

Ingredienser

Bunde

 • 5 æggehvider
 • 250 g flormelis
 • 100 g mandler

Fyld

 • dl fløde
 • dl creme fraiche 18%
 • 4-5 æbler fx Pink lady eller Elstar

Karamelsauce

 • 2 dl fløde
 • 1 spsk vanillesukker
 • 3 spsk lys sirup
 • 60 g flormelis

Pynt

 • 1 pose Anton Berg fugleæg
 • 1 pose Haribo Pearls
 • 2 ruller Center
 • 1 pakke Macarons frost

Sådan gør du

Bunde

 • Æggehvider piskes stive sammen med flormelis i en skål. De skal kunne lave "bjergtoppe", hvis du tager piskeriset op af skålen.
 • Mandlerne hakkes og vendes i marengsen.
 • Find det fad du vil bruge til lagkagen og to bageplader med bagepapir frem.
 • Tegn omkredsen af dit fad (bund og top) med en tusch på bagepapiret.
 • Fordel marengsen på de to stykker bagepapir inden for tegningen ca. 1 cm. fra kanten.
 • Bag de to bunde ved 150 C i 40-45 minutter.
 • Bundene tages ud af ovnen, når de er bagt og bagepapiret hives forsigtigt af, når de er afkølede.
 • Læg den ene bund i bunden af dit fad. Den anden bund bruges senere som låg på kagen.

Fyld

 • Pisk fløden i en skål indtil den har blød og luftig konsistens.
 • Vend forsigtigt piskefløde og creme fraiche sammen i en skål.
 • Vask æblerne og fjern kernehuset. De behøves ikke at blive skrællet.
 • Æblerne skæres i julienne eller rives groft på rivejern.
 • Vend æblerne og flødecremen sammen.
 • Kom flydet i fadet med marengsbunden.
 • Den sidst bund lægges oven på fyldet.

Karamelsauce

 • Kom fløde, sirup, vaniljesukker og flormelig i en kasserolle.
 • Kog fløden og rør af til i ca. 25 minutter. Fløden skal være tyk og gylden.
 • Kom karamelsauce over marengslåget.
 • Kom den færøsk æblelagkage på køl indtil den skal spises.

Noter

 • Til kagen på billedet lavede jeg en gang Dulce de Leche, som en karamelsauce man laver ved at koge en dåse kondenseret mælk. Du kan se i denne shorts video, hvordan jeg gjorde. Derfor er den karamel også meget mørk på billedet. Så mørk skal karamellen med fløde ikke være. Den skal være gylden.
 • Du kan erstatte æbler med 500 g jordbær
 • Du kan bruge Cheasy fraiche 5% i stedet for creme fraiche 18%
 • Du kan lave kagen dagen før den skal bruges
 • Du kan sagtens pynte med andet slik og vælge det tema, som passer til sæson. Det kunne være juleslik eller halloween

Nutrition

Serving: 206g | Calories: 554kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 7.1g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1.42g | Monounsaturated Fat: 7.6g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 0.06mg | Potassium: 267mg | Fiber: 2.4g | Sugar: 59g | Vitamin A: 157IU | Vitamin C: 3.9mg | Calcium: 97mg | Iron: 1.33mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering
Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy