Fiberrig french toast er en lidt sød og nem morgenmad. Fiberrigt brød hjælper til at holde os mætte i lang tid fremfor brød af raffineret hvedemel. Mæthed er vigtigt at have fokus på, når du gerne vil tabe dig. Derfor giver det god mening at øge fiberindholdet i din hverdagsmad. Protein mætter godt og dette findes bl.a. i ægget.
Se flere af mine lækre opskrifter på morgenmad her
Til denne opskrift på french toast kan man fint bruge daggammelt brød. Brug gerne noget med fuldkorn. Det mætter godt og indeholder mange gode næringsstoffer. Du finder også mange plantefibre i bærrene, og de er ligeledes en god kilde til antioxidanter.
Mindre madspild
Jeg elsker french toast og spiser det, når vi har franskbrød, som trænger til at blive brugt. Det er sådan en god måde at få brugt nogle brødrester, som ellers nemt ryger i skraldespanden. Det hjælper på at vi har mindre madspild. Før plejede vi ofte at smide meget brød væk. Men det er snart en gammel vane, som er forbi. Idag gør jeg ofte det at når jeg køber eller bager brød, bliver en del af det frossen ned – ofte i mindre portioner. Så er der altid noget på frost, hvis man render tør.

Fiberrig French toast
Ingredienser
- ½ dl minimælk eller plantedrik
- 1 æg
- ½ tsk vanilje
- ½ tsk kanel
- 2 skive groft brød
- ½ tsk olie
- 1 tsk ahornsirup
- 1 håndful bær eller frugt
Sådan gør du
- Pisk æg med krydderierne og mælk
- Vend brødet på begge sidder i æggeblandingen
- Varm en pande med lidt olie
- Steg brødet på begge sider på panden i ca. 1-2 minutter
- Spis brødet med lidt sirup og en håndful friske bær