Denne fødselsdagskage med Dannebrog flag bagte jeg til min fødselsdag. Kagen kender I måske som frugtkage eller studenterkage, og har en del år på bagen. Man får den ofte serveret med mange typer frugt, som lægges i lag på kagen.

Den er utrolig velsmagende og har en fin balance mellem at være sød og frisk. Dette skyldes bl.a. bunden, som er en lys kagebund dækket med et marengslag. Som pynt brugte jeg jordbær, og det giver en dejlig friskhed til kagen. Den bliver ikke “for sød” eller “tung” pga. denne kombination.

Se flere af mine spændende bageopskrifter her

En “go-to” kage

Gæsterne var vilde med den, og René fik spist så meget, at han om natten havde ondt i maven. Han spiste først noget igen til frokost næste dag. Sådan kan det gå, når man får serveret noget lækkert, og det kan være svært at få hold på det igen.

Kitchen One reklame
– reklame –

Den er nu også utrolig god, og rar at kende. Det er nemlig en af de der “go-to” kager, som man altid lige kan lave, hvis der kommer gæster. Den garanterer succes 🙂

Inspiration

Jeg blev inspireret til at lave et flag, da det var min fødselsdag. Jeg googlede ordet “fødselsdagskage” og vupti, kom denne opskrift frem. Tænk sig, den havde jeg helt glemt. Det var jo den gode gamle “frugtkage”. Opskriften er lavet i samme forhold, da det lige passede til den firkantede springform, jeg havde tænkt mig at bruge. Den originale frugtkageopskrift er noget større. Den fylder en hel bradepande, og er god til lidt større forsamlinger, eller hvis man giver kage på arbejdet.

Køkkenudstyr til fødselsdagskage

Køkkenudstyr

Her er noget af det køkkenudstyr, som vil være rart at have, når man skal lave en fødselsdagskage. Jeg har ikke listet alt, men nogle af de vigtigste ting.

  1. Håndmixer
    Du får brug for en håndmixer eller noget andet som kan piske. Det skal du bruge, når du laver marengsen.
  2. Røremaskine med k-spartel
    Du skal også bruge en røremaskine. En med “k-spartel”, som vist på billedet er ret velegnet. Men har du ikke det, kan du også røre kagebunden med håndmixerens piskeris.
  3. Decilitermål
    Et decilitermål er altid rart at have og uundværlig, når man bager. Jeg har selv 3 stk, som måler 1 deciliter og en som måler 2½ dl.
  4. Måleskeer
    Kan du lide præcision, vil det være rart med nogle måleskeer. Så er du sikker på at få den rigtige mængde, når der står 1 tsk eller 1 spsk.

Fødselsdagskage med Dannebrog flag

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 8 personer

Ingredienser

Bund

  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl mælk
  • 150 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g mandler (kan udelades)

Creme

  • ½ dl piskefløde
  • ½ dl cremefraiche (max 18%)
  • 2 tsk vaniljesukker

Pynt

  • 1000 g jordbær

Sådan gør du 

Bund

  • Rør smør og sukker sammen til en luftig masse. Fuld speed på K-spartlen hvis du bruger en røremaskine.
  • Tilsæt skiftevis æggeblommer og mælk i massen.
  • Bland mel og bagepulver sammen i en skål og vend det i dejen.
  • Kom bagepapir i en bradepande og fordele dejen jævnt på pladen.

Marengs

  • Forvarm ovnen til 180 C (varmluft).
  • Imens piskes æggehviderne stive med sukkereret og vaniljesukker til en marengs.
  • Hak mandler fint og vend dem forsigtigt i marengsen.
  • Fordel marengsen ud over dejen til kagebunden, og bag den i ca. 30 minutter.

Creme

  • Pisk fløden til flødeskum
  • Bland fløden med cremefraiche og vaniljesukker.
  • Når kagen er bag og afkølet fordeles 2/3 af cremen på kagebunden

Pynt

  • Rens jordbærrene og skær dem i halve
  • Læg bærrene med skærefladen nedad på cremen, så de et Dannebrogsflag
  • Kom resten af cremen i en sprøjtepose og sprøjt cremen med en stjernetyld ud som det hvide i flaget.
Ret: Bagværk, Dessert
Keyword: bær, jordbær,

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It