Hjem » Fragilité roulade med bær
Fragilité roulade

Fragilité roulade med bær

af Laila

Fragilité roulade med flødeskum og bær

Står du lige og mangler en kage, som vil imponere dine gæster, så skulle du prøve at lave denne fragilité roulade.

Den er en af familiens ynglingskager og også min. Jeg laver den nok et par gange om året. Den er flot med sin ruflede overflade af marengs og marcipan. Smagen er sød og frisk. Konsistensen er blød og lidt sprød.

Den kræver lidt tålmodighed, og er du ikke vandt til at lave roulader, kan den muligvis drille lidt. Bunden er nemlig ret skrøbelig, så man skal flytte med den mindst muligt. Jeg plejer at rulle den direkte over på en fad, så jeg ikke først skal flytte den efter, at den er rullet. Hvis du gør det samme, er chancen for en flot rund roulade større. Det skal så siges, at den bliver ikke helt rund, da bunden ikke er så fast, som en typisk roulade.

Se flere af mine favorit kageopskrifter her

Sværhedsgraden vil jeg vurdere til middel. Derfor laver jeg heller ikke selv denne roulade hver gang, der er bud efter kage til en fest. Men jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke kan lide den. Så ind i mellem tager jeg mig sammen og bager den alligevel.

Fragilité rouladen er bedst samme dag, den er lavet. Men den kan også godt holde sig til dagen efter. Er der rester, kan du sagtens nyde disse uden bekymringer om mavegener. Det er blot vigtigt, at rouladen opbevares på køl, og at man får skyllet bærrene fri for jordrester og andre urenheder.

Rulleteknik

Det lidt specielle ved roulader er, at kagebunden skal rulles omkring noget fyld. På billedes kan du se, hvordan jeg har vendt kagebunden ud på et nyt stykke bagepapir og pillet det gamle af.


Fragilité rouladebund med flødeskum og bær

Herefter smøres fyldet ud over hele bunden. Jeg plejer derefter at rulle bunden sammen ved at trække i bagepapiret og forsigtigt rulle rouladen. Inden den “ruller” af bagepapiret, flytter jeg den over på det fad, den skal ligge på. Derefter ruller jeg den helt færdigt og fjerner bagepapiret. På denne måde undgås det, at ødelægge rouladen.


Kitchen One reklame
– reklame –

FAQ

Hvad koster det at lave en fragilité roulade?

Det koster ca. 81 kr. at lave en fragilité roulade. Dette er beregnet ud fra de nøjagtige mængder, der fremgår af opskriften og med de priser, som er på råvarerne i dag. Der er ikke medregnet udgifter til el og vand. Prisen er beregnet ud fra Rema1000s hjemmeside.


Hvor mange kalorier er der i en fragilité roulade?

Der er ca. 340 kalorier i et stykke fragilité roulade. Dette er beregnet med et bagesvind på 10 %. Generelt vil kager ligge højt på kalorieskalaen, da de ofte indeholder en del fedt. Ca. halvdelen af kalorierne stammer i denne opskrift fra fedt og særligt fra piskefløden og marcipanen. Hvis du erstatter almindelig 38 % piskefløde med “Cremefine til piskning 19 %”, vil et stykke roulade indeholde ca. 289 kalorier.


Fragilité roulade

Fragilité roulade med bær

Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Fransk
Keyword: dessert, flødeskum, jordbær,, kage, marengs
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 8 personer
Kalorier: 341kcal
Cost: 81 Kr.
En dejlig frisk og sød dessert
Udskriv

Equipment

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 150 g sukker
  • ½ spsk eddike
  • 200 g marcipan
  • 2 spsk hvedemel
  • 300 g bær fx jordbær og hindbær
  • dl piskefløde 38 %

Sådan gør du

  • Æggehvider og sukkeret piskes stift. Det tager nogle minutter. Det skal være så stift at du kan vende skålen uden at æggemassen falder ud. Imens du pisker tilsætter du eddike efter ca. 1 minuts tid.
    4 æggehvider, 150 g sukker, ½ spsk eddike
  • Marcipanen rives på et rivejern eller i foodprocesser.
    200 g marcipan
  • Når marengsen er pisket færdig vendes den med marcipan og hvedemel. Dette skal gøres forsigtigt, for at undgå at slå luften ud af marengsen.
    2 spsk hvedemel
  • Marengsen vendes ud på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Herefter smøres marengsen ud i ca. et 1½ cm. tykt lag – ca. 30 x 40 cm.
  • Ovnen forvarmes til 125 grader C og rouladebunden bages i ca. 45 minutter.
  • Når bunden er bagt tages den ud og afkøles lidt.
  • Tag et nyt stykke bagepapir og vend bunden over på dette stykke. Du kan vælge at ligge et fugtigt håndklæde ovenpå for at nedkøle bunden hurtigere eller blot vente indtil den er blevet kold.
  • Herefter kan du pille bagepapiret af bunden lige så forsigtigt i et langsomt tempo. Det kræver lidt tålmodighed.
  • Pisk fløden luftig og indtil den når en lind konsistens.
    2½ dl piskefløde
  • Bærrene rensen og skylles. Herefter vendes de rundt i fløden.
    300 g bær
  • Fløde og bær smørres ud over marengsbunden
  • Herefter kan bunden rulles sammen. Jeg plejer at rulle rouladen direkte over på et fad, da den er svær at flytte med, uden at den går i stykker.
  • Det kan være en god ide at skære enderne af, for at opnå et flottere finish.
  • Pynt evt. med ekstra bær rundt omkring kagen.

Nutrition

Serving: 120g | Calories: 341kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 6.1g | Fat: 19g | Saturated Fat: 8.1g | Polyunsaturated Fat: 1.73g | Monounsaturated Fat: 7.2g | Cholesterol: 39mg | Sodium: 0.05mg | Potassium: 223mg | Fiber: 2.5g | Sugar: 32g | Vitamin A: 115IU | Vitamin C: 7.6mg | Calcium: 46mg | Iron: 0.74mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy