Frøsnappere – dem med remonce
Frøsnappere er noget, de fleste i min familie holder af. Jeg lærte at lave dem for ca. 8-10 år siden. Opskriften er den samme, og den får du her.
En kage eller en bolle?
En frøsnapper er lidt en blanding mellem en kage og en bolle. Der er remonce i, men de er ikke helt så søde og fede som fx kanelsnegle. De er nemme at have med på farten, da det bliver sådan lidt snobrødsagtigt i formen. En frøsnapper er egentlig ret dekorativ på et fad, og folk kan undre sig lidt over, hvordan de får den flotte form og “udsmykning”.
YouTube video med “frøsnapper-metoden”
Det er slet ikke så svært og i opskriften guider jeg dig igennem, hvordan de skal laves. Du kan også se min YouTube video, hvor jeg laver et hold frøsnappere.
Mere fuldkorn tak!
Den originale opskrift er med ren hvedemel, men jeg plejer at tilsætte ca. 300 g grahamsmel og så fratrække samme mængde fra hvedemelet. På denne måde bliver de lidt mere fiberrige, men alligevel ikke så grove, at de bliver tunge og seje. De er dejligt bløde i teksturen.
Metoden man laver frøsnappere på minder lidt om kanelsnegle. Dog underlader man kanelen og der er ikke helt så meget fedtstof i dejen. Faconen er også noget anderledes.

Hvor mange kalorier er der i en frøsnapper?
Mængden af kalorier afhænger af hvor mange frøsnappere, der bliver ud af en portion dej. I opskriften er der beregnet 18 stk. Hver frøsnapper vil ca. indeholde 375 kalorier. Dette er beregnet med et bagesvind på 10 %. Hvis du laver frøsnapperne mindre, vil de indeholde færre kalorier. Det plejer jeg ofte at gøre. Jeg laver 24 frøsnappere ud af samme portion dej. Så vil de indeholde omkring 280 kalorier.
Hvad koster det at lave en portion frøsnappere?
Det koster ca. 38 Kr. at lave 18 frøsnappere. Dette er beregnet med de priser, som er i dag. Jeg har lavet en forkalkulation ud fra Rema1000 priser. Der er ikke medregnet omkostninger til vand og el. Prisen er for de præcise mængder, som indgår i opskriften.

Frøsnappere
Equipment
Ingredienser
- 2 æg
- 600 g hvedemel
- 300 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 4 dl skummetmælk eller minimælk
- 200 g Becel Gold eller smør
- 1 tsk. salt
- 1 gær
Remonce
- 150 g smør eller margarine
- 75 g sukker
Pynt
- 1 æg
- 2 spsk vand
- 1 pose blå birkes
Sådan gør du
- Rør gæren ud i mælken. Mælken skal være lunken.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen indtil det er godt blandet.
- Lad dejen hæve i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse.
- Drys lidt mel på et bord og del dejen i to.
- Rul hver dejklump ud i ca. 20 x 60 cm.
Remonce
- Pisk eller rør remoncen og fordel den ud over de to dejstykker.
- Fold hver stykke ind mod miden og fold derefter den anden side ind over.
Pynt
- Pensl dejen med æg pisket sammen med vand og drys med birkes.
- Del dejen i 2 x 9 dele.
- Dejstrimlerne snoes til en spiral og lægges på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Lad frøsnapperne efterhæve i ca. 30 minutter.
- Bag frøsnapperne i en forvarmet ovn i ca. 10 – 12 minutter ved 200 grader C.
- Frøsnapperne spises som de er, når de er afkølet.
Video
Noter
- Frøsnapperne kan sagtens fryses i op til 6 måneder.
- Du kan bruge hvide birkes eller drysse med sesamfrø i stedet for blå birkes.