Det her er nærmest en sommerret: Grøn kartoffelsalat med pølser. Den kan i hver tilfald fint bruges sammen med lidt grillet tilbehør. Men trods det fik vi denne ret forleden aften her i marts måned.

Spidskål

Jeg elsker spidskål

Jeg elsker spidskål. Ikke blot fordi der er så mange anvendelsesmuligheder med den. Men også fordi den bare smager så godt. Jeg elsker dens tekstur. Den er ikke så grov som hvidkål men heller ikke så fin som hovedsalat. Den ligger sådan lidt midt på den skala. Derfor kan den også fint erstatte enten salatblade eller andre typer kål i mange retter.

Se flere af mine opskrifter her

Jeg bruger tit spidskål i salater, supper eller bare stegt som den er med lidt salt, peber og parmesan på en pande. Det er så simpelt og smager godt til mange retter. Spidskål er egentlig ikke i sæson lige nu, men den findes alligevel i de fleste supermarkeder. Sæson for den kære spidskål strækker sig fra Juni til november ca.

Kitchen One reklame
– reklame –
bbq sauce

BBQ marinade

René var ret begejstret for denne ret. Han var særligt glad for den røget medister. Det er egentlig ikke fordi en røget medister er særligt godt krydret efter min smag. Men den fik lige en skvis BBQ marinade og så smagte den utrolig godt sammen med kartoffelsalaten. Den BBQ marinade jeg brugte var lidt spicy, da den var tilsat chili. Det var en, som jeg købte i et supermarked for længe siden. Jeg kan ikke engang helt huske, hvilket et af dem, det var.

Inspiration

Jeg havde fundet lidt inspiration til retten fra en engelsk opskrift. Den gav mig ideen. Jeg vil nemlig gerne finde flere retter med salater og grøntsager til min opskriftsamling, da jeg syntes, at der er for få. Men jeg endte med at lave en del om i den originale. Sådan er det for det meste.

Det som kom ud af forsøget, blev så godt at opskriften kommer på denne side. Det er nemlig kun de bedste opskrifter, der havner herinde. På denne måde får jeg med tiden opbygget en opskriftdatabase med alle gode og afprøvede opskrifter, som er nem tilgængelig for mig selv, når jeg skal bruge dem og for jer, som læser med herinde 🙂

Grøn kartoffelsalat med pølser

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer
En lidt grønnere udgave af kartoffelsalat end den originale

Ingredienser

Kartofler

 • 8 kartofler (med skræl)
 • 1 tsk salt
 • 2 liter vand

Dressing

 • 2 spsk mayonnaise
 • 4 spsk Cheasy Fraiche 5 %
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk peber (stødt)
 • 2 spsk dild (frossen eller frisk)
 • 2 spsk persille (frossen eller frisk)
 • 1 spsk sennep
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk hvidløgspulver

Pølser

 • 1 røget medister
 • 2 spsk bbq marinade (købt)

Andet

 • ½ spidskål (lille)
 • 1 løg
 • 2 spsk hvidvinseddike

Sådan gør du 

Kartofler

 • Start med at koge kartoflerne med skræl i ca. 15 minutter i en kasserolle med vand og salt
 • Afkøl dem og skær dem i grove tern

Dressing

 • Imens kartoflerne koger røres dressing sammen ved at tilføje alle ingredienser i en skål
 • Smag evt. til med mere salt, peber og honning

Pølser

 • Fjern tarmen fra den røgede medister
 • Skær medisteren ud i grove tern
 • Steg medisteren sprød på en varm pande uden fedtstof
 • Tilføj bbq marinade og sluk for varmen

Kartoffelsalat

 • Kom kartoffelternene i en skål og hæld hvidvinseddike ud over dem
 • Rens og skyl ½ spidskål
 • Skær det i strimler
 • Skær løget i fine tern
 • Bland spidskål og løg med kartoffelternene
 • Vend dressing i og bland det forsigtigt med en ske
 • Server kartoffelsalaten med de stegte pølser til

Write A Comment

Opskrift Vurdering
Pin It