Hjem » Groft franskbrød i bagemaskine
Groft franskbrød i bagemaskine

Groft franskbrød i bagemaskine

Groft franskbrød i bagemaskine

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Groft franskbrød i bagemaskine – nemmere bliver det ikke

Jeg fik for mange år siden en gammel brugt bagemaskine. Det er en gave, som jeg har brugt mange gange siden. Ofte bager jeg dette samme grove franskbrød igen og igen. Det er fordi, at jeg langt om længe har fundet en opskrift, som bare virker. Det har taget langt tid, da det godt kan drille at bage brød i sådan en maskine. Der er ofte sket det, at franskbrødet falder sammen i midten. Det er super ærgerligt. Men med denne opskrift sker det ikke.

Det smarte ved at bruge en bagemaskine er, at det er så nemt. Du skal nemlig kun tilsætte ingredienserne og så klarer maskinen resten. Derfor kan du gøre lige som jeg: Gør maskinen klar om aftenen inden du går i seng og vågn op til nybagt brød om morgenen.

Se flere af mine bageopskrifter her

Kitchen One reklame
– reklame –

En efterhånden gammel og slidt bagemaskine

Min bagemaskine trænger efterhånden til en udskiftning. Der er flere af programmerne, som er gået lidt i udu. Men det er ikke svært at få fat i en ny. Priserne varierer en del alt efter mærke og teknik. Jeg har tænkt på at få fat i endnu en brugt. Der findes utrolig mange på dba eller Facebook, som gerne vil sælge deres gamle nærmest ubrugte maskine 🙂 Jeg har heldigvis et par programmer, som stadigt kan lave groft franskbrød.

Min gamle bagemaskine har jeg været utrolig glad for. Jeg tror faktisk, at vedkomne som gav den til mig, har købt den i et supermarked i sin tid. Den har to dejkroge. Derved bliver dejen godt æltet og formen bliver aflang, som et “rigtigt” brød. Der kommer så til gengæld 2 huller i bunden af brødet. Men hvis du ikke går helt amok og i stedet med lidt tålmodighed fjerner de to kroge, er det begrænset, hvad skade der bliver på brødet. Jeg plejer nærmest som en kirurg at operere det to kroge ud 🙂

Hvad koster det at lave groft franskbrød i bagemaskine?

Et groft franskbrød som dette koster ca. 6 Kr., hvis du handler ind i Rema1000. Dette er beregnet efter den præcise mængde råvarer, som står i opskriften. Der er ikke medregnet udgifter til el og vand.

Hvor mange kalorier er der i et groft franskbrød?

Et groft franskbrød som dette indeholder ca. 168 kalorier pr skive. Dette er beregnet ud fra mængderne i opskriften og med et svind på 10 % fra bagningen.

Groft franskbrød i bagemaskine

Groft franskbrød i bagemaskine

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: bagværk, fuldkorn, gærdej
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 5 minutter
Antal: 12 skiver
Kalorier: 168kcal
En opskrift, som bare virker hver gang
Udskriv

Ingredienser

  • 350 ml vand
  • 25 g flydende margarine
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 270 g hvedemel
  • 270 g grahamsmel
  • 5 g tørgær

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i bageskålen i sammen rækkefølge som de står. Det vil sige, at du starter med at komme vand i og slutter med tørgær.
    350 ml vand, 25 g flydende margarine, 1 tsk. salt, 1 tsk. sukker, 270 g hvedemel, 270 g grahamsmel, 5 g tørgær

Indstilling og bagning

  • Tænd bagemaskinen og vælg programmet: "Fuldkorn". Brødstørrelse: Stor. Bruning: "Mørk". Tryk på "start".
  • Du kan nu gøre dig klar til at gå i seng eller vente med tålmodighed foran tv'et indtil brødet er bagt.
  • Når brødet er bagt, lader du det hvilet 5 minutter, hvor efter du kan vende bageformen på hovedet og få brødet ud.
  • Ved at bruge en urtekniv kan dejkrog(ene) skæres fri i bunden af brødet.
  • Lad brødet hvile ca. 30 minutter inden det skæres i skiver.
  • Nyd en skive groft nybagt brød med en skive ost og lidt marmelade.

Video

Nutrition

Serving: 70g | Calories: 168kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4.8g | Fat: 2.6g | Saturated Fat: 0.7g | Polyunsaturated Fat: 0.48g | Monounsaturated Fat: 0.61g | Sodium: 0.22mg | Potassium: 45mg | Fiber: 0.91g | Sugar: 0.49g | Vitamin A: 17IU | Calcium: 9mg | Iron: 0.34mg

Andre relevante artikler

2 kommentar

søren larsen juni 14, 2023 - 12:00 pm

Opskriften ser fin ud. Men hvorfor benytter du ikke bageenzym som gør brødet endnu mere luftigt, lækkert og saftigt. Dog bør ingredienserne så reduceres en del da enzymet får brødet til at hæve med gargantuastiske dimensioner – har prøvet et brød som nærmest voksede sig ud af maskinen, men hold ferie hvor det var lækkert. Tilsæt gerne lidt kerner som fx solsikke, græskar, hk valnødder/hassel- eller pistache-. – Rigtigt lækkert, og kan serveres som kage med tandsmør.

Svar
Laila juni 16, 2023 - 2:48 pm

Det lyder som en god ide. Jeg har prøvet bageenzymer og da fik jeg også nogle ret store og lækre brød. Jeg har dog aldrig prøvet det i en bagemaskine. Det må jeg gøre næste gang. Tak for tippet 🙂

Svar

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy