Grunddej til pølsehorn eller sandwich
Denne opskrifter giver nogle lækre bløde brød. Det er en god opskrift på en grunddej til pølsehorn eller sandwich. Den er fryseegnet og brødene holder sig fint 3 mdr. på frost.
Pølsehorn
Pølsehorn er egentlig bare en indbagt pølse. Nogle laver horn andre laver snobrød. Jeg plejer bare at dække hele pølsen. De findes i et utal af udgaver og med mange forskellige variationer af deje. Jeg har nogle gange bare købt pølsehornsdej fra supermarkedet. Det kan også bruges… til nød. Dog er smagen bedst i den hjemmelavede dej. De købte bliver ikke så puffede og bløde. Det kan også være svært at finde en fuldkornsudgave.
Se flere bageopskrifter her
Sandwich
Sandwich er lækkert til madpakken. Det er ofte det vi bruger sandwich til herhjemme. Det er faktisk sjældent at vi får sandwich, når vi bare er hjemme. Men det er utrolig nemt at spise på tur, på jobbet, i bilen osv. Jeg har ofte lavet sandwich til René, hvis han er afsted på jagt. Så laver jeg oftest disse to udgaver:
Flæskesteg
Miracle whip -> salatblade -> flæskesteg med svær i skiver -> herregårds rødkål -> syltede agurker
Kylling og bacon
Miracle whip -> salatblade -> kyllingebryst i skiver -> stegt bacon i skiver -> karrydressing -> rød peberfrugt i skiver -> Siracha chilisovs -> syltede rødløg
Se min YouTube video med opskriften her
FAQ
Hvor mange kalorier er der i grunddejen?
Der er 269 kcal i hvert pølsehorn, hvis du laver 12 stk. ud af hele portionen i opskriften. Hvis du laver 12 sandwichbrød, indeholder hvert brød 182 kcal. Det er også denne værdi, der er opgivet i opskriften.
Hvad koster det at lave en potion grunddej?
Det koster 15 Kr. at lave en portion grunddej. Dette er beregnet ud fra de præcise mængder, som er i opskriften. Priserne er fra Rema1000. Der er ikke medregnet vand og el. Hvis du laver pølsehorn, vil det koste ca. 60 kr. at lave en portion med 12 pølsehorn, hvis pølserne ikke er på tilbud.
Grunddej til sandwich eller pølsehorn
Equipment
- Pensel
- Bageplader
Ingredienser
- 2½ dl vand
- 1 pk gær frisk
- 2 spsk rapsolie
- 1 tsk salt groft
- 125 g gulerødder revet
- 175 g hvid fuldkornshvedemel eller grahamsmel
- 250 g hvedemel
Pynt
- 1 æg
- 1 spsk vand
- 1 dl sesamfrø eller nigellafrø
Fyld
- 12 brunchpølser kun til pølsehorn
Sådan gør du
- Kom lunken vand i en skål.2½ dl vand
- Opløs gæren i vandet.1 pk gær
- Tilsæt gulerødder.125 g gulerødder
- Tilsæt salt.1 tsk salt
- Tilsæt al fuldkornsmel og næsten al hvedemelet.175 g hvid fuldkornshvedemel, 250 g hvedemel
- Ælt dejen godt med en ske, hænderne eller i en røremaskine.
- Når dejen er æltet et par minutter tilsættes olien.2 spsk rapsolie
- Juster med resten af melet efter behov. Dejen skal være blank og en smule klistret i konsistensen.
- Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter.
- Skal dejens bruges til sandwich formes den til boller, som trykkes flade.
- Skal dejen bruges til pølsehorn, udrulles den i en cirkel, som deles i 12 trekanter.
- På hver trekant lægges en pølse og dejen ruller om pølsen til et horn.12 brunchpølser
- Lad bollerne eller hornene efterhæve i ca. 25 minutter.
- Pensl forsigtigt hornene eller bollerne med æg pisket med vand og drys med frø inden de bages.1 æg, 1 spsk vand, 1 dl sesamfrø eller nigellafrø
- Forvarm ovnen til 200 grader og bag i ca. 15 minutter.
Video
Noter
- Egner sig til frost. Kan nedfryses i 6 måneder.