Hjem » Guldkornskager fra min barndom
Guldkornskager

Guldkornskager fra min barndom

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Guldkornskager – en glemt opskrift er vækket til live

Elsker du småkager? Så er vi to. Måske er din opskrift på guldkornskager gået i glemmebogen eller blevet væk ligesom min også var. Men så har jeg gode nyheder. Forledes dag fandt jeg den igen, og jeg vil gerne dele den med dig 🙂

Jeg kan huske disse flotte gyldne småkager, som blev kaldt guldkornskager helt tilbage i min barnddom. De smagte godt og var nemme at bage. Jeg var ikke så gammel, da jeg lavede dem første gang. Jeg mener, at vi lærte at lave dem i folkeskolen. Dengang var man hverken fedt- eller sukkerforskrækkede. Det kom først senere. Da handlede det bare om at lære nogle grundlæggende køkkenteknikker, så man kunne bage og lave mad.

Hvis I ligesom jeg også har spist guldkornskager som barn, så giver de her jer sikkert et sus i maven, når I smager dem igen. Man bliver helt nostalgisk. De er stadig gode. Dejen er en god grundlæggende småkagedej, som giver sprøde småkager. Ikke noget med bløde småkager her. Lækre sprøde i konsistensen og en sød smag af sukker og honning.

Andre spændende kageopskrifter

Kitchen One reklame
– reklame –

Komælk fra gården

Vi fik guldkorn til morgenmad som barn, men det var kun engang i mellem. Oftest spiste jeg Cornflakes med sukker og mælk. Det var “rigtig” komælk fra gården, som vi hentede i en spand. Min mor og jeg cyklede afsted, og fyldte en stor og en lille spand mælk på gården. Det skulpede løst i cykelkurven bag på. Når vi kom hjem, kom der låg på, og det blev sat i køleskabet. Efter en dagstid var der dannet et tykt lag fløde, som blev skummet af.

Jeg elskede særligt, hvis vi havde kærnemælk i huset. Det smagte godt sammen med en gang Cornflakes. Det kan jeg stadig lide i dag, men det er ikke særligt tit, at der står Cornflakes på menuen om morgenen. Jeg har det på lager, men oftere spiser jeg en bolle med ost og marmelade eller et surmælksprodukt med müsli og bær.

Se flere af mine spændende bageopskrifter her

Jeg mindes også at have spist havregryn med sukker. Men müsli eller granola, skyr, vafler, bananpandekager osv. var der ikke noget af til morgenmad. Jeg tror slet ikke det rigtig fandtes den gang i den danske madkultur. Det kom senere og idag findes der tusindvis at morgenmadsforslag, som titter frem på google.

Nå tilbage til guldkornene. Dejen kan ikke gå galt. Det er en af den slags, som bare skal røres sammen. Den kræver heller ikke en masse forskellige ingredienser. Så udgifterne er små. Det dyreste er nok selve guldkornene, hvis de ellers er til at finde på butikhylderne.

Guldkornskager

Guldkornskager

Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: bagværk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 50 stk
Kalorier: 59kcal
En sprød opskrift fra min barndom
Udskriv

Ingredienser

 • 180 g sukker
 • 180 g hvedemel
 • 180 g Becel gold eller smør
 • 5 dl guldkorn
 • 2 æg
 • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du

 • Forvarm en ovn til 180 grader C
 • Rør margarine og sukker godt sammen til det bliver hvidt eller lysere i farven i en skål
  180 g sukker, 180 g Becel gold
 • Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt for hvert
  2 æg
 • Bland mel og bagepulver sammen.
  180 g hvedemel, 2 tsk bagepulver
 • Kom melblandingen i og rør godt
 • Tilsæt til sidst guldkornene og rør indtil de er jævn fordelt i dejen
  5 dl guldkorn
 • Sæt dejen på bageplader med bagepapir med 2 teskeer eller brug en isske. Størrelsen på billedet er lavet med en isske.
 • Bag guldkornskagerne i ca. 15 minutter eller indtil de har fået en gylden farve
 • Når de er færdigbagt afkøles de på bagepladen inden de pakkes i en småkagedåse

Nutrition

Serving: 26g | Calories: 59kcal | Carbohydrates: 7.7g | Protein: 0.7g | Fat: 2.8g | Saturated Fat: 0.68g | Polyunsaturated Fat: 0.96g | Monounsaturated Fat: 1.06g | Cholesterol: 7.8mg | Sodium: 0.04mg | Potassium: 8.3mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 4.2g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 0.002mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.2mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering
Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy