Hjem » Gule ærter med nakkefilet

Gule ærter med nakkefilet

af Laila
Gule ærter

Her forleden dag fandt jeg en pakke nakkekoteletter i fryseren, som har lagt der et par måneder. Nu har jeg haft stor succes med opskrifter fra Hjerteforeningen for tiden, så mon ikke også at de havde en med nakkekoteletter?… Selvfølgelig var der det! Nemme gule ærter med nakkefilet.

Se flere af mine opskrifter på aftensmad her

Ja… der var så lige det, at jeg aldrig før havde smagt gule ærter. Som voksen er det bare en af de retter, som jeg aldrig har prøvet… men mon ikke det var på tide?

– reklame –

Resultatet blev en lækker og utroligt nem ret. Den var dog ret tidskrævende, men kun pga. at kødet skulle koge så længe. Selve arbejdstiden i køkkenet var ikke lang. Jeg har ændret lidt i opskriften, da jeg fx erstattede de frosne grøntsager med friske…ja og så glemte jeg selvfølgelig at komme løget i retten, selvom jeg fint havde pillet det. Men alligevel lå det tilbage på køkkenbordet, og det var først næste dag at jeg bemærkede det :)..ups, men retten smagte godt alligevel. Karakteren bliver 4 ud af 5.

Gule ærter med nakkefilet

Udskriv

Ingredienser

  • Ca. 300 g nakkefilet
  • 1 spsk groft salt
  • 5 stk peberkorn
  • 2 stk laurblade
  • 2-4 stk kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
  • 200 g gulerødder
  • 1 porrer
  • 100 g knold selleri
  • 50 g løg hakket
  • 2 dl forkogte gule ærter fx Møllerens
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør: 2 skiver groft rugbrød 100 g,
  • Sennep
  • Syltede rødbeder

Sådan gør du

  • Læg kødet i en gryde med vand, så det dækker kødet.
  • Lad kødet koge op og skum suppen.
  • Tilsæt salt, peberkorn, laurbærblade og timian ved, og lad kødet simre ved svag varme under låg, til det er mørt ca. 1½ time.
  • Tag kødet op, og hold det varmt.
  • Sigt suppen, og kom den tilbage i gryden.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  • Rens porren og skær den i skiver, ikke for tynde.
  • Skær det yderste lag af knoldsellerien og skær den i tern.
  • Løggene hakkes (husk det nu 🙂
  • Alle grøntsager kommes i suppen.
  • Når suppen koger igen så tilsæt de gule ærter, og lad det koge i 5 minutter.
  • Tilsæt eventuelt vand, til ærterne har den ønskede konsistens.
  • Smag de gule ærter til med salt og peber.
  • Skær kødet i skiver, og servér det til de gule ærter med rugbrød, sennep og syltede rødbeder.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy