Bliv ekspert i at lave den lækreste og saftigste gulerodskage med denne guide. Jeg giver dig hemmeligheden bag den perfekte gulerodskage, forskellige variationer og tips til servering.
Sådan laver du en gulerodskage
Her er min yndlingsopskrift på gulerodskage fra min anden blog “Lailas køkken” om hjertevenlige opskrifter. Disse opskrifter er ofte med begrænset mættet fedt og sukker sammenlignet med traditionelle kager.
Følg instruktionerne nøje, og du vil få en gulerodskage, der får dine smagsløg til at danse af glæde.
Start med at rive og presse dine appelsiner, så du får både saft og skræl. Derefter blander du rosinerne sammen med appelsinsaft og lidt skræl i en skål. Det skal bare stå og trække lidt, imens du laver dejen.
Så er det det tid til at gøre kageformen klar ved at smøre den med olie. Derefter blander du så hvedemel, fuldkornshvedemel, bagepulver, natron og kanel sammen i en skål.
Æg og sukker piskes godt sammen i en anden skål. Det skal blive til en hvid luftig masse. Derefter tilsættes olien skiftevis med melblandingen, imens der røres i dejen.
Nu skal gulerødder og rosiner blandes i dejen De vendes blot rundt indtil det ser ud som om, at de er blevet godt fordelt. Derefter hældes dejen i den smurte kageform og bages i ca. 45 minutter i ovnen ved 175 grader.
Imens kagen bager, kan du forberede glasuren ved at blande friskost, fraiche, flormelis og appelsinskræl sammen. Tilsæt lidt citronsaft og rør forsigtigt. Når kagen er kølet af, skal du smøre glasuren på og din gulerodskage er færdig. Du kan vælge at pynte den med lidt valnødder og revet gulerod som på billedet.
Gulerodskagens varianter
Gulerodskage kan varieres på utallige måder. Du kan prøve at tilsætte nødder, som valnødder eller pekannødder i dejen for ekstra tekstur og smag. Prøv også at udskifte en del af sukkeret med brun farin for en dybere karamelsmag. Eller hvad med at tilføje lidt revet kokos for en eksotisk twist?
“Intet er så tilfredsstillende som at bide i et stykke saftigt og velsmagende gulerodskage!
Serveringsideer
Når det kommer til servering, er mulighederne næsten uendelige – næsten 🙂 Du kan skære kagen i traditionelle firkanter, lave små gulerodskage-muffins, eller forme små kugler af kage og dyppe dem i smeltet chokolade for at lave gulerodskage-trøfler.
Du kan også pynte kagen med små gulerødder lavet af grøn og orange fondant. Eller du kan dele kage i to, lave en dobbelt portion glasur og smøre halvdelen imellem de to stykker.
Se flere lækre kageopskrifter her
Sundhedsmæssige fordele ved gulerodskage
Selvom kage typisk indeholder en del sukker har denne gulerodskage alligevel visse sundhedsmæssige fordele. Gulerødder er fyldt med vitamin A, som er godt for synet, og fuldkornshvedemelet indeholder ekstra kostfibre. Det er godt til fordøjelsen og kolesteroltallet.
Smørret er erstattet med planteolie, som gør at kagen indeholde mindre umættet fedt. Alt i alt kan man godt at: “Et lille stykke gulerodskage skader vel ikke” 🙂
Oftest stillede spørgsmål
Kan man lave en vegansk gulerodskage?
Ja, det kan man sagtens! Erstat æggene med et vegansk alternativ som ægge-erstatningpulver, chiafrø eller hørfrø oprørt i lidt vand og brug en vegansk flødeost og yoghurt til glasuren.
Hvordan opbevarer man gulerodskage?
Opbevar gulerodskagen i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til en uge.
Kan gulerodskage fryses?
Ja du kan sagtens fryse din gulerodskage. Du skal blot pakke den i en tætsiddende frysepose eller beholder med låg. Den holder sig i ca. 3 – 5 måneder på frost.
Kort sagt
Gulerødder er en alsidig og næringsrig grøntsag, der kan anvendes på mange forskellige måder i madlavningen. Gulerodskage er bare en af de mange lækre måder at nyde dem på. Med denne guide har du nu den nødvendige viden og opskrift til at lave en fantastisk gulerodskage, der vil imponere dine venner og familie.
Med forskellige variationer og serveringsmuligheder kan du skræddersy din gulerodskage til enhver lejlighed. Så gå videre og prøv denne opskrift på en hjertevenlig og velsmagende gulerodskage, og del den med dine kære.
Saftig gulerodskage
Ingredienser
- 2 appelsiner revet og presset
- 140 g sukker
- 140 g rosiner
- 115 g hvedemel
- 115 g hvid fuldkornshvedemel eller gramhamsmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk kanel stødt
- 2 æg
- 1 dl rapsolie
- 350 g gulerod fint revet
Glasur
- 100 g friskost ost light naturel
- 100 g fraiche 5 -6 %
- 3 spsk flormelis
- Skræl af 1 appelsin
- Lidt Citronsaft
Sådan gør du
- Bland appelsinsaft, appelsinskrællen og rosiner sammen i en lille skål og lad dem stå og trække lidt.2 appelsiner, 140 g rosiner
- Bland de tørre ingrediensen sammen i en skål.115 g hvedemel, 115 g hvid fuldkornshvedemel, 1 tsk bagepulver, 1 tsk natron, 1 tsk kanel stødt
- Pisk æg og sukker sammen til det bliver hvidt og luftigt i en skål.140 g sukker, 2 æg
- Tilsæt skiftevis melblandingen og olien lidt af gangen og bliv ved med at piske til det er godt blandet.1 dl rapsolie
- Bland gulerødder og de opblødte rosiner i dejen.350 g gulerod fint revet, 100 g friskost ost light
- Smør kageformen med lidt olie.
- Hæld dejen i den smurte form.
- Kagen bages i ca. 35-40 minutter ved 175 grader C.
- Glasur
- Bland alle ingredienser til glasuren sammen i en lille skål.100 g fraiche 5 -6 %, 3 spsk flormelis, Skræl af 1 appelsin, Lidt Citronsaft
- Når kagen er kølet af, smøres den med glasuren.