Hop til opskrift

Denne salat er en dejlig nem lille sag med få kalorier – faktisk kun 119 af slagsen. Den er god som tilbehør til aftensmaden eller til at have med i madpakken. Råvarerne er lige pt i sæson og derfor bugner butikkerne af dem! Så ikke noget med slåskamp i grøntsagsafdelingen med pensionisterne om at nå tilbudet mandag formiddag. Der er masser!

Vægttab og grøntsager

Jeg er løbende gennem mit vægttab begyndt at spise flere og flere grøntsager. Ind i mellem kan jeg mærke at de gamle vaner, som absolut ikke gad at ordne grøntsager, banker på døren og vil ind. Så det er noget jeg hele tiden skal være lidt obs på at få gjort. Der kan hurtigt snige sig en undskyldning ind om at “det tager for langt tid”, eller “jeg orker det ikke idag”. Men jeg ved, at det hjælper mig med at holde vægten, hvis jeg spiser dem.

Giv plads til kaninføden!

Grøntsager indeholder ofte få kalorier i forhold til, hvor meget de egentlig fylder på tallerkenen. Så for mig virker det fint at give dem lidt plads. Jeg har derfor en hel del opskrifter med grøntsager, som jeg gerne vil dele med jer. Eller det vil sige, at flere af dem har jeg bare i hovedet. Jeg må lige tænke lidt kreativt, når de skal ned på papir. Det kender I måske. Det der med at man har lavet noget så tit, at det bare bliver noget man lige bikser sammen. Det må virke ret frustrerende på andre, hvis de beder om opskriften, og så ikke kan få et rigtigt svar. Så nu prøver jeg at huske at skrive dem ned i min database på den lille bærbar.

Kalorierne kan få et spark bagi

Som altid tænker jeg på, om jeg kan spare lidt kalorier uden, at det går vildt meget ud over smagen. Derfor vil alle opskrifter her på bloggen være beregnet i et kostberegningsprogram. Der hvor det giver mening, bliver de rettet til. Men det er klart, nogle opskrifter er bare så gode at kalorieberegningen kan få et spark bagi. Man kan egentlig i princippet heller ikke sige noget er usundt, fordi det indeholder mange kalorier vel? 🙂 Tænk på chokolade. Kaloriebomben sendt fra himlen! Det giver mig personligt stor glæde at spise et stykke chokolade. At jeg så er gået fra at have spist 200 g til at spise 25 g, er en anden snak.

Ombytningsliste:

 • Halvdelen af gulerødderne kan fint erstattes med andre rodfrugter som pastinak eller rødbede
 • Græskarkernerne kan erstattes med solsikkefrø, sesamfrø, klokkefrø (nej vel?) eller nødder
 • Man kan helt udelade olie-eddike dressingen og blot bruge lidt citronsaft fra ½ citron evt. rørt med 1 tsk sukker eller honning

Nå, jeg håber I får lige så meget glæde af denne opskrift, som en kanin ville have af at blive lukket inde i et gartneri 🙂

Gulerodssalat med sensommer æbler
Forb. tid
20 min
 

Salaten kan fint spises som tilbehør til andre retter som fx tærte eller lasagne. Den kan også tages med i madpakken sammen med en sandwich.

Type: Salat
Antal: 4 personer
Kalorier pr. person/stk.: 119 kcal
Forfatter: Laila
Ingredienser
 • 6 gulerødder
 • 2 æbler
 • 2 spsk græskarkerner
 • 1 spsk æblecidereddike
 • ½ spsk rapsolie
 • ½ tsk salt
 • 2 knsp peber
 • 2 stilke persille
 • 50 g salattern 5%
Sådan gør du
 1. Skræl gulerødderne, skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål

 2. Del og fjern kernehuset i æblerne med en æbledeler. Hvis du ikke har en æbledeler, så brug en urtekniv, ved at skære æblet i kvarte. Derefter kan kernehuset let skæres fra. 

 3. Skær dem i tynde både. Hæld æblebådene i skålen med gulerødder.

 4. Bland rapsolie, eddike, salt, peber og hæld det ud over salaten.

 5. Kram salaten (bare med hænderne - ikke armene) så dressingen fordeles godt.

 6. Hak persillen fint og kom den ved.

 7. Rist græskarkernerne på en pande indtil de begynder at "poppe" lidt og bliver gyldne.

 8. Bland salattern og græskarkerner i salaten og anret den på et fad eller i en lille skål.

 

 

 

Author

Comments are closed.