Hjem » Gulerodssalat med sensommer æbler
Gulerodssalat med æbler

Gulerodssalat med sensommer æbler

af Laila
Udgivet: Sidst opdateret den

Denne gulerodssalat er en dejlig nem lille sag med få kalorier – faktisk kun 119 af slagsen. Den er god som tilbehør til aftensmaden eller til at have med i madpakken. Råvarerne er lige pt i sæson og derfor bugner butikkerne af dem! Så ikke noget med slåskamp i grøntsagsafdelingen med pensionisterne om at nå tilbudet mandag formiddag. Der er masser!

Vægttab og grøntsager

Jeg er løbende gennem mit vægttab begyndt at spise flere og flere grøntsager. Ind i mellem kan jeg mærke at de gamle vaner, som absolut ikke gad at ordne grøntsager, banker på døren og vil ind. Så det er noget jeg hele tiden skal være lidt obs på at få gjort. Der kan hurtigt snige sig en undskyldning ind om at “det tager for langt tid”, eller “jeg orker det ikke idag”. Men jeg ved, at det hjælper mig med at holde vægten, hvis jeg spiser dem.

Giv plads til kaninføden!

Grøntsager indeholder ofte få kalorier i forhold til, hvor meget de egentlig fylder på tallerkenen. Så for mig virker det fint at give dem lidt plads. Jeg har derfor en hel del opskrifter med grøntsager, som jeg gerne vil dele med jer. Eller det vil sige, at flere af dem har jeg bare i hovedet. Jeg må lige tænke lidt kreativt, når de skal ned på papir. Det kender I måske. Det der med at man har lavet noget så tit, at det bare bliver noget man lige bikser sammen. Det må virke ret frustrerende på andre, hvis de beder om opskriften, og så ikke kan få et rigtigt svar. Så nu prøver jeg at huske at skrive dem ned i min database på den lille bærbar.

Se flere spændende opskrifter her

Kalorierne kan få et spark bagi

Som altid tænker jeg på, om jeg kan spare lidt kalorier uden, at det går vildt meget ud over smagen. Derfor vil alle opskrifter her på bloggen være beregnet i et kostberegningsprogram. Der hvor det giver mening, bliver de rettet til. Men det er klart, nogle opskrifter er bare så gode at kalorieberegningen kan få et spark bagi. Man kan egentlig i princippet heller ikke sige noget er usundt, fordi det indeholder mange kalorier vel? 🙂 Tænk på chokolade. Kaloriebomben sendt fra himlen! Det giver mig personligt stor glæde at spise et stykke chokolade. At jeg så er gået fra at have spist 200 g til at spise 25 g, er en anden snak.

Ombytningsliste:

 • Halvdelen af gulerødderne kan fint erstattes med andre rodfrugter som pastinak eller rødbede
 • Græskarkernerne kan erstattes med solsikkefrø, sesamfrø, klokkefrø (nej vel?) eller nødder
 • Man kan helt udelade olie-eddike dressingen og blot bruge lidt citronsaft fra ½ citron evt. rørt med 1 tsk sukker eller honning

Nå, jeg håber I får lige så meget glæde af denne opskrift, som en kanin ville have af at blive lukket inde i et gartneri 🙂

Gulerodssalat med sensommeræbler

Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

 • 6 gulerødder
 • 2 æbler
 • 1 spsk græskarkerner
 • 2 spsk æblecidereddike
 • 1 spsk olivenolie
 • 50 g salattern 5%

Sådan gør du

 • Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver
 • Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde både
 • Rist græskarkerne på en pande
 • Bland eddike og olie
 • Bland det hele sammen
 • Smuldrer osten henover salaten

Andre relevante artikler

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy