519
I denne opskrift på havregrød med lemon og muskatnød, kan du forvente en mindre eksplosion af smage og aromaer. Det er et smukt alternativ til den mere traditionelle havregrød med kanel. Grøden har en lækker blød konsistens fra grøden og det sprøde og crispy element fra granolaen (samme opskrift, som findes her på sitet).
Du finder min bedste opskrift på granola her.
Bærrene giver syrer og sødme. Grød og bær giver tilsammen en god smagsoplevelse, når varme og kolde elementer mødes. Opskriften er inspireret af Mike fra Prohomecooks.
Bytteliste
- Bærrene kan byttes ud med alle andre bær og frugter. Brug det du har ved hånden.
- Det er ligegyldigt om du bruger fine- eller grovvalsede havregryn
- Du kan bytte mandeldrik ud med mælk, vand eller andre plantedrikke
- Du kan søde grøden med almindelig sirup, sukker, brun farin, honning eller Flydende sød
Havregrød med lemon og muskatnød
Antal: 2 personer
En smagseksplosion fra morgenen!
Udskriv
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 4 dl mandeldrik
- 1 citron øko
- ½ tsk muskatnød stødt
- 1 spsk ahornsirup
- 2 spsk granola
- 15 blåbær
- 4 store jordbær
Sådan gør du
- Kom havregryn og mandeldrik i en kasserolle
- Varm gryden op og lad det koge i ca. 2 minutter under omrøring
- Skru ned for varmen til laveste blus
- Riv skallen af en citron og pres saften med en gaffel
- Smag grøden til med citronskal og -saft
- Tilsæt muskatnød
- Tilsæt ahornsirup
- Skær jordbærrene i små tern
- Anret grøden i en skål toppet med bær og granola