En lækker og cremet hokkaidosuppe, som er nem at lave. Den koster ikke meget, da råvarerne er forholdsvis billige. Du kan stadig finde hokkaidogræskarrene i supermarkederne, selvom vi er nået til vintersæsonen. Men ellers vil græskar typisk være en efterårsret. Opskriften findes på google i et utal af variationer. Denne er en ret krydret og lidt spicy udgave.
Suppen kan laves dagen før og den kan fryses ned. Vi får ofte suppe. Men det er altid på en bestemt tid af året. Oftest i efteråret og vinter. Om sommeren er suppen en sjældenhed hjemme hos os. Suppe er også rart, hvis man har lidt ondt i halsen eller generelt er lidt sløj. Jeg syntes ofte, at så er det nemmere at spise noget som er flydende frem for fast.
Find andre spændende opskrifter på aftensmad her
Bytteliste
- Hokkaidogræskar kan byttes ud med mange af de andre græskarsorter, som findes.
- Løg kan erstattes med porre eller forårsløg
- Kartofler kan erstattes med sød kartoffel (bemærk at du dermed også får en mere sød suppe)
- Hvidløg kan erstattes med hvidløgspulver
- Madlavningsfløde kan byttes ud med plantefløde, mælk eller plantedrikke
- Spidskommen kan erstattes byttes ud med garam masala
- Æblecidereddike kan erstattes med almindelig husholdningseddike, hvidvinseddike, citron- eller limesaft

Hokkaidosuppe med 3 slags toppings
Ingredienser
Suppe
- 1 hokkaidogræskar
- 3 kartofler
- 2 løg
- 1 spsk olivenolie
- ½ liter vand
- 1 spsk grøntsagsbouillonpulver eller ½ tern
- 1 tsk spidskommen stødt
- 1 tsk chiliflager
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber stødt
- 1 tsk æblecidereddike
Topping
- 1 pakke bacon i skiver
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 spsk græskarkerner
- 1 spsk tamari eller soya
- 1 æble
- ½ tsk æblecidereddike
- 1 tsk flydende honning
Sådan gør du
Suppe
- Start med at rense græskarret for urenheder
- Skær et i grove tern
- Skræl kartoflerne og pil løg og hvidløg
- Skær alle grøntsager i grove dele
- Varm en sauterpande
- Tilsæt olien og sauter løgene kort
- Tilsæt resten af grøntsagerne og sauter i 5 minutter
- Tilsæt vand
- Tilsæt spidskommen og chiliflader
- Lad retten koge med låg i 20 minutter
- Blend suppen med en stavblender
- Du kan gøre suppen mere jævn og cremet med en almindelig blender
- Kom suppen tilbage i sauterpanden
- Smag til med salt, peber og eddike
- Tilsæt evt. mere chili, spidskommen og bouillon
Topping
- Rist lidt baconskiver på en varm pande på begge sider
- Rist solsikkekerner og græskarkerner på en varm pande indtil de popper og bliver let gyldne
- Sluk for varmen og kom tamari i panden imens der røres
- Fjern kernehuset i æbler og skær det i tern
- Kom det i en skål og vend det med eddike og honning
- Anret de 3 forskellige topping i 3 skåle
- Server gerne suppen med flutes