Home

Nyeste blogindlæg

Nyeste opskrift

Sprød sort bønnebøf
Tilb. tid
30 min
 

Jeg har længe ledt efter en god opskrift på plantebøf. De fleste er ret bløde i konsistensen og mangler den tekstur, som er kendetegnende ved en oksebøf. Jeg har endelig fundet en rigtig god en af slagsen.

Type: Vegetar
Antal: 6 stk.
Kalorier pr. person/stk.: 346 kcal
Ingredienser
  • 2 dåser sorte bønner
  • 1 løg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • 3 fed hvidløg
  • 110 g cashewnødder
  • ½ tsk røget paprika
  • 75 g feta
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk olivenolie
  • 6 skiver cheddarost
Sådan gør du
  1. Bag bønnerne i ovnen i 20 minutter ved 180 grader og lad dem afkøle lidt inden brug

  2. Sauter løget i olie med lidt salt

  3. Blend cashewnødder med "puls" (tryk - slip - tryk - slip) til de mellem-fint hakkede

  4. Hak eller pres hvidløgene

  5. Blend de sorte bønner med "puls" en smule (størrelse/konsistens som hakket kød)

  6. Blend/puls fetaen med bønnerne blot et par gange eller hak den med en kniv

  7. Bland det hele i en skål

  8. Tilsæt krydderierne og æg

  9. Bland det hele godt sammen

  10. Form 6 bøffer - brug evt. en bøfformer

  11. Krydder med lidt salt og peber

  12. Steg bøfferne til de er brune på hver side (ca. 1 minut på hver side)

  13. Øg ovnens temperatur til 200 grader

  14. Steg bøfferne med en skive ost på hver i et fad i ovnen i ca. 5-7 minutter

  15. Spises med ristede brioche og chilimayo