Hjemmelavet hønsesalat
Jeg har tænkt på det siden i formiddags. Det har naget mig, som en lille sten i en sandal. Jeg havde ikke fået taget mad op til aften, og da jeg kom hjem fra skole her i eftermiddags, havde jeg stadigt ikke fundet ud af, hvad jeg skulle lave til aftensmad.
Et eller andet nemt… Før jeg lagde mine spisevaner om, var det netop sådan en dag, at den havde stået på junkfood. Men sådan er det ikke mere. Jeg nægter at tage på “grilleren” efter mad! Det vil være som et skridt ud over klippekanten. Et skridt og så er det for sent.
Nej, nu ved jeg hvad jeg vil lave! :)… Hønsesalat med flutes, og jeg mener, at jeg har en lækker opskrift på hønsesalat liggende på min IPhone. Jeg tror, at jeg vil filme skabelsen af denne ret og så ligge den ind på YouTube, når jeg har redigeret den 🙂
Se flere spændende frokost opskrifter her
Hvor mange kalorier er der i hønsesalat?
Der er 378 kalorier i et stykke franskbrød med hønsesalat. Energien kommer særligt fra mayonnaisen og franskbrødet. Man kan godt erstatte mayonnaisen med fraiche. Dog bliver hønsesalat mere syrlig og har en knap så rund smag.
Hvor meget koster det at lave hønsesalat?
Det koster 45 Kr. at lave en portion som i opskriften til 4 personer. Dette er beregnet ud fra de præcise mængder i opskriften og efter priserne hos Rema1000. Der er ikke medregnet udgifter til el og vand.
Hjemmelavet hønsesalat med ristet bacon og brød
Ingredienser
- 150 g kyllingefilet kogt
- 150 g aspargessnitter dåse
- 150 g champignons dåse
Dressing
- 1 dl Cheasy fraiche 5%
- 75 g mayonaise
- ½ tsk HP-sauce
- ½ tsk Engelsk sauce
- ½ tsk citronsaft
- salt og peber
Pynt
- 4 skiver bacon ristet
- 4 skiver franskbrød ristet
- tomat, karse og agurk
Sådan gør du
- Skær kyllingekødet i fine tern.150 g kyllingefilet
- Dræn asparges og champignons for vand.150 g aspargessnitter, 150 g champignons
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt, peber.salt og peber, 1 dl Cheasy fraiche 5%, 75 g mayonaise, ½ tsk HP-sauce, ½ tsk Engelsk sauce, ½ tsk citronsaft
- Bland hønsekød, asparges og champignons i dressingen og lad den hvile i ½ time.
- Rist baconskiverne sprøde på en varm pande i lidt olie.4 skiver bacon
- Læg de sprøde baconskiver på fedtsugende papir til de skal bruges.
- Fordel hønsesalaten på de 2 skiver brød.4 skiver franskbrød
- Pynt af med tomatbåde, agurk springere, karse og ristet bacon.tomat, karse og agurk