Frisk Jordbærsorbet i ismaskine
Denne opskrift på jordbærsorbet, er en jeg ofte har lavet. Den har en god sød og syrlig smag og er let at lave. Den er gammel og jeg husker ikke længere, hvor den oprindeligt stammer fra. Men jeg det var den første “rigtige” sorbet is jeg lavede. Det var dengang jeg lært at man faktisk også bruger æg til sorbet.
Jordbærsorbet passer godt sammen med kage. Det skyldes at den er god til at skabe en balance mellem det syrlige, søde og fede. Det er ofte sorbet, som lige gør at kagen ikke bliver for tung. Vi har ofte fået den sammen med en god stærk brownies, som denne her.
Se flere dessert opskrifter her
Nemox ismaskine
Jeg har en efterhånden en ældre ismaskine, som bare bliver ved at køre derud af. Den har lavet gud ved hvor mange liter is. Der har aldrig været noget galt med den og isen bliver perfekt rørt hver gang. Det var min første sådan “rigtige” ismaskine – altså sådan en, som fryser isen imens den rører. Det fungerer bare og er meget nemmere end de ismaskiner, hvor man fryser skålen og så rører isen.
Denne her kan køre den ene liter is efter den anden. Det er sådan mit behov er, da jeg sjældent kun laver en liter is. Det tager ca. 20 minutter at røre en liter is på sådan en maskine. Du kan læse mere om den her.
Jordbærsorbet
Equipment
Ingredienser
- 300 g jordbær
- 1,5 dl vand
- 100 g sukker
- 1 ½ æggehvide
- 30 gram flormelis
Sådan gør du
- Hæld jordbær, sukker og vand i en gryde og og kog dette til en sukkerlage.300 g jordbær, 100 g sukker, 1,5 dl vand
- Nedkøl grøden inden brug. Det kan fx gøres ved at man laver den dagen før.
- Jordbærrene blendes til en puré og det hele piskes godt sammen.
- Pisk æggehvider og flormelis til det bliver til marengs.1 ½ æggehvide, 30 gram flormelis
- Hæld massen på ismaskinen og lad den køre til frugtmassen begynder at blive grynet – ca. 15-20 min.
- Isen komme i fryseren til senere brug eller serveres med det samme.