Hjem » Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

af Laila
Jordbærsorbet

Frisk Jordbærsorbet i ismaskine

Denne opskrift på jordbærsorbet, er en jeg ofte har lavet. Den har en god sød og syrlig smag og er let at lave. Den er gammel og jeg husker ikke længere, hvor den oprindeligt stammer fra. Men jeg det var den første “rigtige” sorbet is jeg lavede. Det var dengang jeg lært at man faktisk også bruger æg til sorbet.

Jordbærsorbet passer godt sammen med kage. Det skyldes at den er god til at skabe en balance mellem det syrlige, søde og fede. Det er ofte sorbet, som lige gør at kagen ikke bliver for tung. Vi har ofte fået den sammen med en god stærk brownies, som denne her.

Se flere dessert opskrifter her

Min ismaskine: Nemox Gelatissimo

Nemox ismaskine

Jeg har en efterhånden en ældre ismaskine, som bare bliver ved at køre derud af. Den har lavet gud ved hvor mange liter is. Der har aldrig været noget galt med den og isen bliver perfekt rørt hver gang. Det var min første sådan “rigtige” ismaskine – altså sådan en, som fryser isen imens den rører. Det fungerer bare og er meget nemmere end de ismaskiner, hvor man fryser skålen og så rører isen.

Denne her kan køre den ene liter is efter den anden. Det er sådan mit behov er, da jeg sjældent kun laver en liter is. Det tager ca. 20 minutter at røre en liter is på sådan en maskine. Du kan læse mere om den her.

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Ret: Dessert
Køkken: Kinesisk
Keyword: dessert, is, jordbær,
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 166kcal
Cost: 24 Kr.
En dejlig frisk sorbet
Udskriv

Ingredienser

  • 300 g jordbær
  • 1,5 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 ½ æggehvide
  • 30 gram flormelis

Sådan gør du

  • Hæld jordbær, sukker og vand i en gryde og og kog dette til en sukkerlage.
    300 g jordbær, 100 g sukker, 1,5 dl vand
  • Nedkøl grøden inden brug. Det kan fx gøres ved at man laver den dagen før.
  • Jordbærrene blendes til en puré og det hele piskes godt sammen.
  • Pisk æggehvider og flormelis til det bliver til marengs.
    1 ½ æggehvide, 30 gram flormelis
  • Hæld massen på ismaskinen og lad den køre til frugtmassen begynder at blive grynet – ca. 15-20 min.
  • Isen komme i fryseren til senere brug eller serveres med det samme.

Nutrition

Serving: 158g | Calories: 166kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 1.86g | Fat: 0.45g | Saturated Fat: 0.04g | Polyunsaturated Fat: 0.26g | Monounsaturated Fat: 0.06g | Sodium: 0.02mg | Potassium: 155mg | Fiber: 1.13g | Sugar: 37g | Vitamin A: 2.5IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 19mg | Iron: 0.21mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy