Hjem » Kartoffelrösti med varmrøget laks og æg

Kartoffelrösti med varmrøget laks og æg

af Laila

I dag stod aftensmaden på denne lille lækre ret og efter at have smagt den, må jeg nok sige at: Den er GO! 🙂

Den er let at lave og tager ikke så lang tid. Det er kun selve kartoffelrösti og æg, som skal tilberedes. Det er jo altid rart. Jeg blev inspireret af denne opskriftJamie Olivers hjemmeside. Jeg syntes ofte, at han er god til at lave velsmagende retter, som er nemme at lave og med få ingredienser. For hvor er det dog træls at skulle investere i 20 forskellige ingredienser som enten er svære at opdrive. Eller som man måske ikke bruger så tit i andre retter. Jeg tror, at det tog mig en lille halv time at lave kartoffelrösti med varmrøget.

Se flere spændende opskrifter på aftensmad her

Jeg bliver ofte inspireret og motiveret til at lave mad, når jeg ser Jamie Oliver på TV. Han er utrolig dygtig og så laver han ofte retter, som ikke virker så svære at gå igang med selv. Han har ligesom fået pillet det ned til at den almene forbruger også kan være med.

Jeg kan ikke huske at jeg tidligere har lavet rösti før. Det plejer at være nogen man køber på frost og kommer i en ovn. Men i virkeligheden er de ret nemme at lave og så kan man jo selv vælge, hvordan smagen skal være. De færdigkøbte smager også godt. De er gode at have når det bare skal være lidt let. De passer egentlig også godt til mange retter og kan fint erstatte almindelige kartofler.

Kartoffelrösti med varmrøget laks og æg

Udskriv

Ingredienser

  • Til rösti:
  • 400 g kogte kolde kartofler
  • 3 stk forårsløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 20 g smeltet smør eller flydende becel
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie/smør til stegning
  • Tilbehør:
  • 2-3 spsk Creme fraiche 15%
  • ½ bundt hakket persille
  • 2 blødkogte æg
  • 250 g varmrøget laks

Sådan gør du

  • Start med at rive kartoflerne. Jeg brugte et grov microplan rivejern. Rens og hak forårsløgene i små skiver. Disse blandes med kartoflerne. Tilsæt hvedemel, salt og peber. Tilsæt det smeltede smør. Smag til.
  • Form kartoffelmasen til store kugler og bred dem ud på et skærebræt med en paletkniv. Jeg fik ca. 6 kugler. Varm en pande og tilsæt lidt olie og/eller lidt smør. Steg röstiene 2-3 stk. af gangen indtil de er gyldne på begge sider.
  • Kog æggene. Jeg er ikke selv vild med helt blødkogte æg, så jeg kogte dem i 7 min. Så bliver de lidt flydende og lidt faste.
  • Tilbage er der blot at anrette rösti, laks, æg, lidt creme fraiche og drys med persile som vist på billedet. Jeg serverede det hver for sig. Så kan man jo selv bestemme mængden. Men flot ser det ud, når det hele er samlet som på billedet 🙂 Ægget kan også sagtens række til flere rösti. Ellers kunne man også vælge at koge et par ekstra æg.

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy