Hjem » Kyllingekrebinetter med stegt spidskål

Kyllingekrebinetter med stegt spidskål

af Laila
kyllingekrebinetter med spidskål

Kyllingekrebinetter med stegt spidskål – en billig hverdagsret med masser af smag

Forleden dag lavede kyllingekrebinetter med stegt spidskål, nye kartofler og persillesovs. Det er en ret jeg ofte har lavet både i sommer- og vinterhalvåret. I disse tider stiger al ting men denne ret hører til i den billige ende. Det koster nemlig ikke meget mere end 20 kr. pr person at lave denne ret.

Andre lækre opskrifter på aftensmad

Kitchen One reklame
– reklame –

Hvad koster det at købe ind til Kyllingekrebinetter med stegt spidskål, nye kartofler og persillesovs?

Med de priser som vi har i dag, koster sådan en ret til 4 personer ca. 83 Kr. at lave. Dette har jeg beregnet i en forkalkulation ud fra priser fra Rema1000. Vand og el er ikke medregnet.

Hvad “koster” retten i kalorier?

På kaloriekontoen “koster” en portion kyllingekrebinetter med stegt spidskål, nye kartofler og persillesovs ca. 670 kalorier. Det lyder som en del, men du får til gengæld også godt 750 g mad på tallerken. Jeg spiser ikke helt selv så meget. Omkring 600 g mad af denne ret, så er jeg godt mæt.

Kyllingekrebinetter med stegt spidskål

Kyllingekrebinetter med stegt spidskål, nye kartofler og persillesovs

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, kylling, rodfrugter
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 671kcal
Cost: 83 Kr.
En dejlig sommerret med kylling
Udskriv

Ingredienser

Kyllingekrebinetter

  • 400 g kyllingekød, hakket
  • 1 æg
  • 1 spsk. vand
  • 1 dl rasp
  • ½ tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber, stødt
  • 30 g flydende margarine

Stegt spidskål

  • 1 spidskål
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber, stødt

Kartofler

  • 1 kg kartofler, nye
  • ½ kg gulerødder
  • liter vand
  • 1 tsk. salt

Persillesovs

  • 20 g flydende margarine
  • 20 g hvedemel
  • 4 dl minimælk eller skummetmælk
  • ½ tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber, stødt
  • 1 bundt persille, frisk

Sådan gør du

Krebinetter

  • Del det hakkede kyllingekød i 4 lige store dele. Brug en bøfformer til at gør dem flade og runde. Har du ikke sådan en kan man også rulle med til kugler med fingrene og slå dem flade og runde mellem hænderne.
    400 g kyllingekød, hakket
  • Pisk ægget med en gaffel og en smule vand i en dyb tallerken.
    1 æg, 1 spsk. vand
  • Hæld raspen i en anden dyb tallerken og placer de to tallerkener ved siden af hinanden.
    1 dl rasp
  • Dyp nu kyllingebøfferne først i æggeblandingen og derefter i raspen på hver side.
  • Placer dem på en tallerken eller skærebræt og krydder med salt og peber.
    ½ tsk. salt, 1/4 tsk. peber, stødt
  • Steg dem på en pande med fedtstof i ca. 3 minutter på hver side, indtil de er gyldne.
    30 g flydende margarine

Kartofler

  • Kartoflerne og gulerødderne skylles grundigt og renses for eventuelle pletter.
    1 kg kartofler, nye, ½ kg gulerødder
  • Skær dem i lige store stykker og kom dem i en gryde med vand og salt.
    1½ liter vand, 1 tsk. salt
  • Kog kartoflerne og gulerødderne indtil de er møre. Det tager ca. 10 – 15 minutter.
  • Hæld vandet fra når de er færdigkogte.

Persillesovs

  • Kom fedtstof og hvedemel i en kasserolle.
    20 g flydende margarine, 20 g hvedemel
  • Smelt fedtstoffet og bland det med melet.
  • Tilsæt mælken lidt ad gange i mens du rører.
    4 dl minimælk
  • Lad sovsen koge ca. 3-4 minutter eller indtil melsmagen er væk.
  • Tilsæt krydderierne og smag til.
    ½ tsk. salt, 1/4 tsk. peber, stødt
  • Skyl og hak persillen og kom den i sovsen.
    1 bundt persille, frisk
  • Lad sovsen koge 1 minuts tid med persillen i.

Spidskål

  • Halver spidskålen og skyl den godt under vandhanen.
    1 spidskål
  • Lad den dryppe lidt af.
  • Skær stokken af hver halvdel med et trekantet snit.
  • Krydder spidskålet med olie, salt og peber på den flade side
    2 spsk. olivenolie, ½ tsk. salt, 1/4 tsk. peber, stødt
  • Steg spidskålen på en pande med den flade side nedad i ca. 3-4 minutter eller indtil det bliver gyldent.
  • Vend spidskålen og steg videre på den anden side i ca. 2 minutter.

Servering

  • Krebinetterne arrangeres på en tallerken med kartofler, gulerødder, sovs og spidskål.

Nutrition

Serving: 758g | Calories: 671kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 33g | Fat: 24g | Saturated Fat: 6.2g | Polyunsaturated Fat: 3.7g | Monounsaturated Fat: 8.7g | Cholesterol: 138mg | Sodium: 1.49mg | Potassium: 2244mg | Fiber: 13g | Sugar: 13g | Vitamin A: 1216IU | Vitamin C: 141mg | Calcium: 268mg | Iron: 3.4mg

Andre relevante artikler

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering




Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det. Accept Læs mere

Privacy & Cookies Policy