Jeg elsker disse chokoladeboller, fordi de bliver luftige selvom halvdelen af melet er fuldkornsmel. Jeg har før bagt lignende boller som er blevet kompakte og tørre allerede efter en dag. Men disse kan godt holde sig et par dage i en lufttæt pose. Men som det er med meget gærdej så er produktet bedst den dag det er bagt 🙂

Bollerne bliver en smule søde og smager dejligt at chokolade. Det er et godt alternativ hvis trangen til kage eller andet sødt melder sig. Så holdes den søde tand lidt i skak. Jeg plejer at spise en enkelt som et mellemmåltid – bare som den er eller ½ bolle med 1 stykke ost og evt. lidt marmelade. Derefter ryger resten i fryseren. De kan senere tages direkte op fra fryseren og optøs i vores miniovn v. 150 grader i ca. 10 min. Så smager de næsten lige så godt, som den dag de blev bagt.

Ombytningsliste:

  • Rugmel kan erstattes med grahams-, hvidhvede eller fuldkornsmel
  • Honning kan erstattes med sirup eller sukker
  • Mørkchokolade kan erstattes med hvid- eller lys chokolade
  • Skummetmælk kan erstattes med mini-, let- eller sødmælk (hvilket øger fedtindholdet i bollen og dermed også kalorieindholdet
    • Skummetmælken kan også erstattes af vand

 

Grove chokoladeboller
Tid
2 t
 

Lækre og luftige chokoladeboller, som ikke er tørre. De har en fantastisk smag og kan fint holde sig et par dage. De kan også sagtens fryses.

Antal: 18 stk.
Kalorier pr. person/stk.: 140 kcal
Ingredienser
  • 300 g vand
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 pk gær, frisk
  • ½ dl flydende Becel
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk kardemomme
  • 200 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 70 g mørk chokolade
  • 1 æg
  • 2 spsk perlesukker
Sådan gør du
  1. Rør gæren ud i lunkent vand, æg og mælk

  2. Rør rugmel, salt, kardemomme og sukker sammen og kom det i gærblandingen

  3. Tilsæt nu 2/3 af hvedemelet samt Becel i og ælt i 6-8 minutter eller til dejen ændrer struktur og bliver mere smidig

  4. Hvis dejen er meget klistret kommes mere mel i og den æltes lidt endnu

  5. Den er færdig æltet når den begynder at slippe skålens kanter, hvis du som jeg bruger en røremaskine

  6. Lad dejen hæve i en skål i 30-40 minutter

  7. Form derefter 18 boller

  8. Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i ca. 30 minutter

  9. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med lidt perlesukker

  10. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12-15 minutter

Author

Write A Comment