Laksefrikadeller

Laksefrikadeller

Så er det tid til en lille nem opskrift på laksefrikadeller. Har du aldrig lavet fiskefrikadeller før, så bare tænkt på, hvordan man laver almindelige frikadeller og så blot udskift kalv- og svinekød med fisk. Totalt easy. Når jeg har lavet disse frikadeller, ryger de som regel i fryseren. Derefter kan de nemt tages op og bruges som pålæg på en rugbrødsmad.

Jamen de er da trekantede?

Så en anden lille ting. Læg lige mærke til formen. Jeps, du så rigtigt. De er trekantede. Det var et smart lille kokketrick jeg lærte, da jeg var i praktik på Struer Højskole tidligere i år. Det smarte er, at når man steger dem, får de en ensartet stegeskorpe over det hele. Det bliver de ikke ringere af.

Laksefrikadeller
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
15 min
Tid
45 min
 

Lækre fiskefrikadeller til madpakken eller en gang kartofler og persillesovs.

Type: Frokost
Antal: 20 stk
Kalorier pr. person/stk.: 53 kcal
Ingredienser
  • 400 g laks evt. frossen
  • 1 lille løg , fint hakket
  • 1 snack peber , fint hakket
  • 2 spsk hvidhvedemel
  • 2 spsk havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk chilipulver - kan udelades
  • 2 spsk persille - evt. fra frost
  • 1 spsk rapsolie
Sådan gør du
  1. Laks, løg og peberfrugt kommet i en foodprocessor eller hakkes med med kniv

  2. Resten af ingredienserne blandes i og der blendes i kort tid. Alternativt kan det hele røres sammen i en skål

  3. Farsen sættes i køleskabet og hviler 20 min.

  4. Varm en pande og tilsæt lidt rapsolie

  5. Farsen kan formes trekantede med to spiseskeer eller blot laves ovale, som traditionelle frikadeller

  6. De steges på panden i ca. 2 minutter på hver side

Følg mig her:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *