Let karrysovs

Let karrysovs

Hop til opskrift

Hvem kan ikke li’ en god karrysovs? Den passer fint til en gang boller i karry, som tilbehør til kylling, ovenpå koteletter i fad og til mange andre retter. Den indgår også i min opskrift på svinemørbrad i selskab med efterårets frugt og grønt. Det er min plan, at jeg vil have en hel masse forskellige typer sovs lagt ind løbende i databasen. Alle beregnet og med lavt kalorieindhold. Det er så rart lige at have en god opskrift ved hånden.

En ulv i fåreklæder

Sovs kan godt være en snyder. Altså ved at have et højt indhold af kalorier. Det skyldes ofte, at de mere traditionelle opskrifter på sovs indeholder smør og/eller fløde. Der skal ikke så meget til før, at det tæller stærkt. Men sovs kan være svær at undvære. I det hele taget syntes jeg ikke, at man behøves at undvære noget, selvom man vil tabe sig. Især ikke når opskrifter som denne blot har fået en lille make over. Så er der snild plads til en god deciliter til aftensmaden uden, at det bør give bekymringer for vægten næste morgen.

 

Let karrysovs
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Tid
25 min
 

En lækker krydret karrysovs, som passer godt til kylling, svinekød eller tofu.

Type: Sovs
Antal: 4 personer
Kalorier pr. person/stk.: 69 kcal
Ingredienser
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 spsk karry, pulver
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 4 dl vand
  • 2 spsk hvedemel
  • 10 g grøntsagsbouillon, pulver eller ½ tern
  • 1 spsk Oma flødealternativ 4%
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk honning
Sådan gør du
  1. Hak løg og æbler fint i en minihakker

  2. Kom olie i en varm kasserolle

  3. Svits karryen i olien i ½ minut

  4. Kom løg og æble ned i kasserollen og lad det svitse i ca. 2-3 minutter

  5. Tilsæt 3 dl vand og bouillonpulver

  6. Rør mel og den sidste dl vand sammen i en skål, indtil der ikke er flere klumper tilbage.

  7. Jævn sovsen med meljævningen og lad den småkoge under låg i ca. 10 minutter.

  8. Smag til med salt og honning

Følg mig her:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *