Disse lette pandekager med blåbær er bare lækre til morgenmad eller brunch. De er særligt velegnede til vægttab, da de ikke indeholder tilsat fedt såsom smør eller olie. De er mælkefri og æggefri. De indeholder masser af fibre fra grahamsmelet og bærrene.

Der er ingen grund til at skære ned på kulhydraterne blot, fordi du vil tabe dig. Der er rigeligt med forskning, som viser, at man kan tabe sig lige så meget, om man spiser mad med kulhydrater eller ej. Det vigtigste, når det handler om vægttab er, at du finder din vej med den mad du kan lide.

Se flere nemme opskrifter her.

Hvis man skulle fokusere på et enkelt næringsstof, kunne dette være fedt, da det indeholder flest kalorier og mætter mindst. Falder disse pandekager med blåbær i din smag, så kan man fint blande alle de tørre ingredienser i et stort syltetøjsglas. Så kan du nemt lave et nyt hold pandekager på kortere tid næste gang.

Når jeg laver pandekager med blåbær eller alle andre slags morgenmadspandekager, bliver de ofte frossen ned. Jeg er den eneste som spiser dem her i huset. René kan godt lide dem, men han vil ofte hellere have noget brød eller lignende. Jeg spiser dem somregel altid med sirup, bær og peanutbutter. Så mætter sådan en portion godt og fungerer egentlig som et komplet morgenmåltid.

Lette pandekager med blåbær

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 8 stk
Lækre små pandekager med få kalorier

Ingredienser

  • 170 g grahamsmel
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 65 g æblemos
  • 3 dl vand
  • 1 håndfuld blåbær

Sådan gør du 

  • Start med at blande alle tørre ingredienser: Mel, sukker, bagepulver og salt.
  • Pisk det let sammen med et piskeris.
  • Tilføj æblemos og vand.
  • Pisk det hele sammen til en flydende pandekagedej.
  • Varm en pande.
  • Brug 1 dl mål til at fordele dejen i små pandekager på panden. Du skal bruge ca. 3/4 dl til hver.
  • Du skal helst bruge ingen eller så lidt fedtstof som muligt. Brug evt. lidt oliespray.
  • Kom lidt blåbær på hver pandekage imens dejen stadig er flydende.
  • Vend hver pandekage efter ca. 1 minut og bag dem endnu 1 minuts tid
  • Du kan spise pandekagerne som de er eller tilføje lidt ahornsirup og ekstra bær
Ret: Morgenmad

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It