Denne luksus brownies lavede jeg til min nieces konfirmation. Det er en “rigtig” brownies. Det vil sige ikke nogen almindelig chokoladekageopskrift udgivet som brownie. Det har jeg oplevet nogle gange. Ikke fordi at almindelig chokoladekage smager grimt. Sådan en kan være ret lækker. Men hvis man kalder den brownies, forventer man også det.

En brownie skal være som et stykke konfekt i konsistensen. Så ikke noget med en høj svampet kage, som en almindelig chokoladekage. Denne brownies er noget mere kompakt. Den har også en utrolig kraftig smag af chokolade. Den skal derfor helst serveres med noget, som giver lidt modspil til den kraftige kakaosmag. Det kan fx være noget sorbet is eller creme anglaise. Ofte vil man lave hindbær coulis til eller lignende til.

Se flere spændende opskrifter på bagværk her

Man får en stor portion hvilket svarer til en hel bradepande til ovnen. Derfor passer opskriften fint til fest. Jeg lavede en dobbelt portion til en fest med 50 mennesker. Der var rigeligt. Resten blev frosset ned igen.

Opskriften på luksus brownies har jeg fra min tid i lære som ernæringssassisent. Det var en vi lærte at lave på Erhvervsskolen i Holstebro. Det er altid rart at få fingrene i sådan en opskrift. Jeg vil gerne dele den med jer.

Luksus brownies

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 1 bradepande
En ægte brownies opskrift med kraftig smag af chokolade

Ingredienser

  • 625 g mørk chokolade
  • 250 g usaltet smør
  • 10 æg
  • 875 g brun farin
  • 375 g mel
  • 12,5 g bagepulver
  • 250 g mørk chokolade
  • 250 g lys chokolade
  • 250 g valnødder (hakkede)

Sådan gør du 

  • Chokoladen smeltes og blandes med det bløde smør.
  • Æg piskes sammen med farin.
  • Mel og bagepulver sigtes sammen og tilsættes æggemassen.
  • Massen tilsættes hakkede valnødder, mørk og lys chokolade.
  • Dejen fyldes i en bradepange med forret med bagepapir – i ca. 2 cm tykkelse.
  • Kagen bages ved 180 °C i ca. 20-25 min.

Noter

  • Brownies kan sagtens fryses og gemmes til senere brug. Jeg plejer at skære den ud i passende stykker, inden den fryses.
  • Du kan sagtens lave en variation med lys og hvide chokoladestykker i dejen.
  • Du kan variere nødderne med andre typer som fx hasselnødder eller mandler. Jeg har også nogle gange undladt at komme nødder i.
Ret: Bagværk, Dessert
Keyword: bagværk

Write A Comment

Opskrift Vurdering




Pin It