Jeg veksler ofte mellem forskellige typer granola. Sidste gang lavede jeg denne luksus granola. Det er en af mine favoritter. En ting er sikkert, og det er, at jeg sjældent løber tør for granola. Hver uge spiser jeg yoghurt eller skyr mindst 2 gange med granola på toppen og lidt bær. Førhen hed det egentlig ikke bare mysli? Nå men jeg spiser det oftest som morgenmad, men det sker også, at jeg spiser en lille portion som mellemmåltid. Det er altid lækkert med noget, som er lidt sødt, frisk og sprødt.
Mæthed
Den mest mættende morgenmad er, når man kombinerer granola med skyr, syntes jeg. Det er pga. det høje proteinindhold. Det mætter utroligt meget. Jeg rører nogle gange lidt vand i skyen, da den godt kan have en lidt kompakt konsistens sammenlignet med fx yoghurt.
Prisbevidst
I denne tid hvor vi sparer på pengene, er jeg blevet noget mere prisbevidst end tidligere. Det er pga. at jeg med mit nye liv ikke tjener så mange penge som før. Jeg føler næsten som om, at vi har øslet med pengene tidligere. Nu bruger vi kun halvt så mange penge på mad som tidligere. Hvor kan man da spare en del ved at få brugt maden inden den bliver for gammel, tømt fryseren og kigge efter tilbud i aviserne.
De snedige supermarkeder
Det her med at kigge efter tilbud, har jeg ikke gjort så meget i før. Jeg købte bare det, som jeg skulle bruge i samme supermarked. Efter at jeg er begyndt at kigge efter tilbud i aviserne på Internettet, har jeg opdaget, at supermarkederne er lidt snedige. De sørger for, at der er forskellige tilbud på forskellige dage. På den måde frister det til at handle ind lidt oftere end man ellers havde planlagt. Er det ikke rigtigt? Den fælde er jeg hoppet i nogle gange. Hvem nøjes lige med det som står på indkøbslisten? Der kan jo være noget andet, som frister undervejs. Det er smart fundet på. Jeg har faktisk ikke været klar over, at det fungerede sådan før nu. Det er smart for supermarkederne og træls for forbrugeren efter min mening.
Luksus granola som snack
Man kan sagtens spise denne luksus granola som snack. Det gør jeg ind i mellem. Man sparer ikke nogen kalorier sammenlignet med slik eller chokolade, så man skal lige have et øje på mængden. Granolaen er også i den tunge ende af kalorieskalaen. Det skyldes nødder, fedtstof og nøddesmør. Men man spiser heller ikke så meget af den ad gangen. Jeg fordeler ca. 30 – 40 g på min morgenmad.
Luksus granola
Ingredienser
- 185 g havregryn
- 50 g valnødder
- 20 g kokosflager
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt kan udelades
- 2 spsk flydende Becel eller smeltet smør
- 60 g ahornsirup
- 2 spsk mandelsmør eller peanutbutter
- 50 g tranebær tørret
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 C
- Imens blandes havregryn, kokosflager, kanel og salt i en skål
- Kom Becel, ahornsirup og mandelbutter i og bland det godt
- Bred granolaen ud på en ark bagepapir på en bageplade
- Bag granolaen i ca. 15 minutter. Vendt lidt rundt i den midtvejs
- Når granoalen er ristet færdig, blandes den med de tørrede tranebær
- Afkøl den og opbevar den i en bøtte